Yapı Kredi Bankacılık Ön Lisans Programı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Yapı Kredi Bankacılık Ön Lisans Programı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2015 18:10

Yapı Kredi Bankası ve MEF Üniversitesi bir araya gelip ortaklaşa bir ön lisans programı hazırladılar. 2 yıllık Yapı Kredi Bankacılık ve Sigortacılık Ön Lisans Programı’na bu yıl 50 öğrenci alınacak. Öğrencilere burs, staj ve istihdam imkanı sağlanacak.

Haberin Devamı

Yapı Kredi Bankası, MEF Üniversitesi ile işbirliğine giderek Yapı Kredi Bankacılık ve Sigortacılık Ön Lisans Programı’nı hayata geçirdi. 2015-2016 akademik yılında başlayacak program, geleceğin bankacılarını ve finans uzmanlarını yetiştirecek. İki yıl sürecek olan programa 50 öğrenci alınacak. Öğrencilerin tamamı burslu okuyacak. Öğrenciler okurken staj yapma imkânı elde edecek, ayrıca başarılı olanlar mezuniyetten sonra Yapı Kredi’de işe başlayacak. Fakat mecburiyet yok, isterlerse başka bankaları da tercih edebilecekler. Türkiye’de özel sektör üniversite işbirliğinde bir ilk olan projede tüm müfredatı Yapı Kredi ve MEF birlikte oluşturdu. Derslere de Yapı Kredi’den pek çok yönetici katılacak.

Müfredata birlikte karar verdiler
MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Erkut, işbirliğinin nasıl doğduğunu şöyle anlatıyor: “Ben Yapı Kredi Bankacılık Akademisi’nin danışma kurulundayım, yaklaşık bir yıldır Cihangir Kavuncu (Yapı Kredi İK ve Organizasyon Genel Müdür Yardımcısı) ile bu işbirliği konusunu konuşuyorduk, lisansta mı yapalım, yüksek lisansta mı yapalım derken fark ettik ki, meslek yüksek okulu bünyesinde yapmak şube elemanları açısından yeterli. Bankalar her yıl binlerce kişiyi işe alıyorlar ve birçoğunun meslek yüksekokulu mezunu olması yeterli. Yapı Kredi ile müfredat üzerinde 6 ay çalıştık. Müfredatın birlikte geliştirildiği, derslerin birlikte verildiği, staj garantisinin, başarılı olanlara iş garantisinin olduğu ve maliyetin ciddi bir kısmının özel sektör tarafından karşılandığı böyle başka bir program yok. Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Hande Karadağ, Yapı Kredi’de 17 sene şube müdürlüğü yapmış biri, Yapı Kredi’de üst düzey yöneticileri tanıyor, dolayısıyla hangi dersleri kimin vereceği konusunda bir köprü vazifesi görecek. Derslerin yüzde 30’u öğretim üyeleri tarafından yüzde 70’i banka kökenli kişiler tarafından verilecek.”

Maliyeti yüzde 50 yüzde 50 karşıladılar
Program için öğrenci başına 9-10 bin TL yatırım yapıldı. Yapı Kredi ve MEF bu tutarı yüzde 50 yüzde 50 karşılıyor, bu sayede tüm öğrenciler yüzde 100 burslu okuyacak. Programda başarılı olanların şube ağından değerlendirileceğini söyleyen Yapı Kredi İnsan Kaynakları ve Organizasyon Genel Müdür Yardımcısı Cihangir Kavuncu, “Sektörde üniversite mezunlarının şubede çalışması çok da elzem değil. Şubedeki işler git gide basitleşiyor. Bu ön lisans programı da çok kuvvetli bir program. İki yılda iş hayatına katılabiliyorsun. Ve aynı zamanda öğrenme sürecini çok kısaltıyor. İki yıl içinde staj da yapıyorlar, ikinci dönemden sonra her hafta bir günlerini de Yapı Kredi’de geçiriyorlar” diyor.

Kavuncu, şube ağına katılacakların Yapı Kredi’de kariyer yollarının açık olduğunu söylüyor: “Şubeden başlayan biri genel müdürlüğe geçebilir. Ama biz bankacılığa şubeden başlamanın önemli olduğu düşünüyoruz. Şubede işler nasıl yürüyor, bunu bilmek çok önemli. Bugün de Yapı Kredi’nin yönetim kadrolarını, özellikle krediler ve satışta, mümkün olduğunca şubelerden doldurmaya çalışıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!