Yapı Kredi bankacılık akademisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Yapı Kredi bankacılık akademisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2009 14:43

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde 9 bin metre karelik alan üzerinde kurulan 15 milyon TL'ye mal olan Yapı Kredi Bankacılık Akademisinin açılışı yapıldı.

Haberin Devamı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, “Kurumların en iyi korunması ve geliştirilmesi gereken unsuru, çalışanlarının bilgisi ve tecrübesidir. Bankacılık Akademisi, bu anlayışımızın en somut göstergesidir” dedi.

Koç, Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde Yapı Kredi Bankacılık Üssü'nde yapımı tamamlanan Yapı Kredi Bankacılık Akademisi'nin açılışında yaptığı konuşmada, lider bir kurum olmanın yolunun insan kaynağının gelişimini sürekli kılmaktan geçtiğini belirtti.
Koç, şunları söyledi:

“Günümüzde teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin yatırımlar ne kadar büyürse büyüsün insana yatırımın önemi öncelikli yerini koruyor. Çünkü teknolojiyi ve yatırımları üretime dönüştüren insan beyni ve gücüdür. Bu bakımdan kurumların en iyi korunması ve geliştirilmesi gereken unsuru, çalışanlarının bilgisi ve tecrübesidir. Bankacılık Akademisi, bu anlayışımızın en somut göstergesidir.”

Haberin Devamı

Yapı Kredi'nin tarihsel gelişim süreci içinde “ilklerin bankası” olduğunu vurgulayan Koç, Yapı Kredi'nin 1950'li yıllarda bankacılık simülasyonu oryantasyon programı ile de yine bir ilki gerçekleştirdiğini anımsattı.

Koç, “Bu program günümüze kadar geçen süreçte büyük bir gelişim göstererek bugün açılışını yaptığımız Bankacılık Akademisi'nin de altyapısını oluşturdu. Gururla belirtmek isterim ki Bankacılık Akademisi, Yapı Kredi'ye ve Türk bankacılık sektörüne lider bankacılar yetiştirecek” diye konuştu.

EĞİTİMİN ÖNEMİ

Yapı Kredi'nin hissedarlarından UniCredit Group üst düzey yöneticisi (CEO) Alessandro Profumo ise Türkiye'de bulunmaktan mutlu olduklarını belirterek, sektörde iyi bir banka olduklarını ifade etti.

Profumo, şöyle devam etti:
“Bu proje de son derece önemli bir proje, çünkü insan kaynakları bizim işimizin gerçek damarını oluşturuyor. En önemli unsur, en iyi insan kaynaklarına ulaşmak. Bizim için en önemli unsur müşteriler açısından tatmin edici düzeyde olmak, müşterilerimizi memnun etmek. Bunun için çok güçlü olmalı ve çok çalışmalıyız.
Bu proje eğitime ve insan kaynaklarına yapılan yatırımdan en iyi projelerden biri. Eğitime yılda 39 bin saat harcıyoruz. En önem verdiğimiz konuların başında eğitim geliyor..”

Haberin Devamı

Yapı Kredi Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Beyazıt ise Bankacılık Akademisi'nin sadece Yapı Kredi çalışanlarının değil, tüm bankacılık sektörünün yararlanacağı bir kampüs olacağını dile getirdi.

Bayazıt, şunları kaydetti:
“Toplam 9 bin metre karelik alan üzerinde kurulan Bankacılık Akademisi 15 milyon TL'ye mal oldu. Yapı Kredi Bankacılık Üssü'ne entegre olarak inşa edilen Bankacılık Akademisi binasının dış cephesinde malzeme olarak bakır kullanıldı. Kampüste 34 sınıf, konferans salonu, kütüphane ve oditoryum bulunuyor. Bu merkezimizde yılda bin 200 bankacı eğitim görecek.”

Konuşmaların ardından Bankacılık Akademisi'nin açılışı için bir kurdele kesimi olmazken, bunun yerine protokol mensupları bir platforma imzalarını atarak önünde fotoğraf çektirdi.

Haberin Devamı

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan UniCredit Group CEO'su Alessandro Profumo, Türkiye'deki krizin durumu ile ilgili bir soruyu, “Türkiye ekonomisinde bir daralma oldu, ancak şu anda bir iyileşme sürecinin yaşandığı gözleniyor. Kriz tam olarak çözülmedi, ancak çözülme döneminde” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!