Yapay zeka insana ömür biçecek!

Güncelleme Tarihi:

Yapay zeka insana ömür biçecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 09:05

Bilim insanlarının yapay zeka üzerindeki çalışmaları sonuç vermeye başlıyor!

Haberin Devamı

Avusturalya'daki Adelaide Üniversitesi'nde bir grup bilim insanı, bir süredir yapay zekanın hastalar üzerindeki etkisini araştırıyor ve bu konuda çalışmalar yürütüyordu. Özellikle bir hastanın kalan yaşam süresini tahmin etme yolunda yapay zeka ile yaptıkları çalışmalar, artık meyvesini vermeye başlamış gibi görünüyor. AI'nin sonucu yüzde 69'luk bir doğruluk payı ile tahmin ettiği çalışma, elbete yapay zekanın hastayı incelemesi ile mümkün oluyor.

48 kişi üzerinden yapılan araştırmalarda, hastanın göğüs hastalıklarına bağlı olarak kalan ömür tahmininde bulunan yapay zeka, doktorların manüel kontrolleriyle karşılaştırıldığında, yüzde 69 oranında doğruluk payına sahip. Elbette bu doğruluk payı şimdilik yeterli değil; bunun geliştirilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Yapay zekanın bu konudaki yeteneklerinin geliştirilmesi gerektiğini savunan araştırmacı gruptan Luke Oakden-Rayner, özellikle hastalığın teşhisinde yapay zekadan yüksek oranda faydalanılabileceğini düşünüyor. Zira bir doktorun eğitilemeyeceği kadar çok bilgiyi biriktirebilen ve aynı anda erişebilen bir yapay zeka sisteminin, özellikle kanser vakalarında büyük yardımda bulunacağı düşünülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!