"Yapay zeka insan zekasını geçemez"

Güncelleme Tarihi:

Yapay zeka insan zekasını geçemez
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 07:43

Google'dan Diane Greene, AI'nin henüz insan zekasını geçebilecek seviyeye yaklaşmadığını söylüyor.

Haberin Devamı

Google'ın bulut iş alanının lideri, son zamanlardaki büyük gelişimlere rağmen yapay zekanın insanları kendi yaşamı süresince geçemeyeceğine inandığını söyledi.

Bu yıl 61 yaşına girecek olan Diane Greene, araştırmacıların bilgisayarlara zeka programlamada büyük adımlar attığını ancak hala önümüzde uzun bir yol olduğunu söylemekte. San Francisco'daki Code Enterprise konferansında Salı günü konuşan Greene, insanların gerçekten çok iyi bir şekilde yapabildikleri pek çok şeyi makine öğreniminin yapamadığını belirtti.

Greene'in cümleleri, Google'ın Greene'in bölümünün makine öğrenimi ve yapay zekanın iki uzman ismi ile anlaştığı duyurusunun sadece saatler sonrasında gelmiş durumda. Stanford University AI yöneticisi Fei-Fei Lin ve Snap araştırma lideri Jia Li, Google'ın araştırmalarına katılmış durumdalar.

Haberin Devamı

Greene, kimsenin şu anda yaşanan gelişimlerin bazılarına bu kadar hızlı ulaşılmasını beklemediğini söylerken, yine de makine zekasının insanları geçeceği zamanın kendi bilinçli ömrü içerisinde olmayacağına inandığını söylemekte.

Greene, araştırmanın şu andaki konumunu tam olarak belirleyemese de, makine öğreniminin yeteneği arttıkça bazı insanların işlerini kaybedeceğini kabul etti.

Bu yüzden de Greene, herkesin dijital öğrenime sahip olması gerektiğini çünkü artık ayrımın bu noktada yapılacağını ve dijital öğrenime sahip olanların mutlaka bir işe sahip olacaklarını belirtiyor.

En azından şu anda var olan araştırma işleri için yeterince eğitimli kişi bulunmamakta ancak bu durumun sürekli olarak böyle kalmayacağı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BİLGİSAYARINIZ İÇİN 57 MÜTHİŞ DUVAR KAĞIDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!