Yapay zeka bir gün bize saldırır mı?

Güncelleme Tarihi:

Yapay zeka bir gün bize saldırır mı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2016 07:21

Google, yapay zekanın bir gün insanlığa saldırması durumuna karşı önlem arıyor.

Haberin Devamı

Yapay zeka (AI), eğer üzerinde çalışan kişilerinin çoğunun inandığı seviyelere ulaşırsa, içinde yaşadığımız toplumu tamamen değiştirme potansiyeline sahip. Tabii ki bu gelişimle, yapay zeka ayaklanmasının ihtimali de ortaya çıkıyor. İşte bu ihtimal, bazı Google ve Oxford araştırmacılarının yeni bir makale ile azaltmaya çalıştıkları ihtimal oluyor.

"Safely Interruptible Agents" isimli bu çalışma Future of Humanity Institute (İnsanlığın Geleceği Enstitüsü) tarafından yayınlandı. Çalışma, bazı AI algoritmalarının iptal edilebileceği veya geçici olarak bir insan tarafından durdurulabileceği bir mantıksal yapı sunmakta. Başka bir deyişle, bir çeşit "açma - kapama düğmesinden" bahsediliyor. Bu çalışmanın asıl etkileyici olan kısmı ise, makalenin, AI'nin insan kontrolcülerinden gelen bu davranışları öğrenmesine engel olunması gerektiğinden bahsedilen bölüm. Sonuç olarak, en az bizim kadar zeki olması amacı ile ürettiğimiz bir makineden daha zeki olmamız pek mümkün değil.

Haberin Devamı

Son zamanlarda teknoloji ve bilim dünyasının önemli isimleri, yapay zekanın insanlık için zararlı olabileceği uyarılarında bulunuyor. Henüz geçtiğimiz gün Tesla'nın CEO'su Elon Musk, AI güvenliği sorunlarına yardımcı olmak için Future of Life Institute'e 11 milyon dolar bağışta bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: LEGO'DAN YAPILMIŞ ROBOTLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!