Yapacak daha iyi bir şey bulamadık

Güncelleme Tarihi:

Yapacak daha iyi bir şey bulamadık
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2007 00:00

Heavy metal grubu Pentagram, 20. yılını 28 Temmuz’da Kuruçeşme Arena’da vereceği konserle kutlamaya hazırlanıyor.

Konserlerine ilginin giderek arttığını belirten grubun basisti Tarkan Gözübüyük, bu kadar uzun süre müzik piyasasında var olmalarının nedenini ise şu sözlerle açıklıyor: "Yapacak daha iyi bir şey bulamadık!"

n 20. yılın ilk konserini Bostancı Gösteri Merkezi’nde vermiştiniz. Şimdi de Kuruçeşme Arena’da sahne alacaksınız...

- Cenk Ünnü: Evet, 20. yılın ilk konserini şubat ayında Bostancı Gösteri Merkezi’nde verdik. Biliyorsunuz bir sürü insan dışarıda kaldı. Bir ay sonra tekrarını yapmak zorunda kaldık. Onu takiben Ankara, İzmir, Antalya, Yunanistan ve 28 Temmuz’da bir İstanbul konserimiz olacak.

n Pentagram, grup olarak zamanın hızla akışına nasıl dur diyor?

- Cenk:
Hiçbir zaman albümlerde müzikal anlamda aynı çizgide olmadık. Ama; "Amatör ruhla başladığınız günkü gibi mi müzik yapıyorsunuz" diye sorarsanız, evet o zaman aynı çizgideyiz...

- Tarkan Gözübüyük: Yapacak daha iyi bir şey bulamadık diyelim. İlk albüm ve son albüm arasında sound ve ifade şekli bakımından farklılıklar var ama Pentagram’ın müziği temelde çok değişmedi bence. İçimizden geldiği gibi müzik yaptık.

n Kuruçeşme konserinizde izleyenleri neler bekliyor?

- Cenk:
Dört tane taş gibi Türk rock grubu bekliyor! Uzun süredir hiç ön gruplarla çalmamıştık. Onlara da destek olmak istiyorduk ve artık Kuruçeşme konseriyle birlikte bu konuya ağırlık vereceğiz.

- Tarkan: Cenk’in de dediği gibi son dönem konserlerde hiç ön grup olmamıştı ama bu ve bundan sonraki iki-üç ayda bir yapmayı planladığımız konserlerde genç topluluklara da yer vermeyi düşünüyoruz. Çilekeş, Nitro, Disenchant ve Saints’n Sinners, farklı tarzlarda başarılı gruplar ve o gece bizimle birlikte olacakları için çok mutluyuz. Ayrıca 28 Temmuz ve sonrasındaki konserlerde, yıllardır birlikte müzik yaptığımız birçok müzisyen dostumuzu da misafir etmek istiyoruz.

n 20. yıla özel DVD ve audio CD’ler piyasaya çıkacak. Peki sıfır km bir Pentagram albümü var mı?

- Murat: Hepimizin isteği bu. 2008’de çıkarsak iyi olur. Tarih verince insanlar beklenti içerisine giriyor ve üzerimizde baskı yaratıyor bu durum.

n 20 yılın özetini iki cümleyle alsam sizden...

- Cenk:
Seyirciyle aranızdaki inanılmaz elektrik diyebilirim. Siz sahneyi görüyorsunuz ama sahneden sizler nasıl görünüyorsunuz işte onu tarif edemem... İnsanların sizin şarkılarınıza eşlik etmesi...

- Tarkan: O duyguyu yaşamak lazım. Hayal dünyanızdan bir şeyler çıkarıp ortaya koymak, onları gerçekleştirmek ve bunun diğer insanlar tarafından karşılık görmesi insanı mutlu ediyor gerçekten...

Sadece iki kez sponsorlu konser verdik

Pentagram’ın basisti Tarkan Gözübüyük, bugüne kadar verdikleri konserlerde sadece iki kez sponsor bulduklarını söyledi: "20 yıldır konser veriyoruz ve bunlardan sadece ikisinde sponsor vardı. Biri yerli bir jean, diğeri de alkollü bir içki firmasıydı. Yaptığımız konserlerin ekipmanı, ses sistemi, gereksinimleri en iyi şekilde sağlandığı için bilet fiyatları bunu karşılamadığında zarara giriyoruz. Gelir gider birbirini karşılamadığı zaman ister istemez ara veriyorsunuz..."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!