Yanlış yere mi geldik

EURO 2012 finalinin oynanacağı Kiev’deyiz. Bir gün önceki manzaraya baktığınızda hiç de öyle görünmüyor.

Haberin Devamı

Ä°nsan yanlış ÅŸehre mi geldik duygusuna kapılıyor. Yaklaşık 20 yıldır tüm Avrupa ve Dünya Kupaları finallerini izliyorum, Bu kadar heyecansız ve enerjisiz bir ortam görmedim. Ortada Ä°spanyol ve Ä°talyan taraftar görmek mümkün deÄŸil. Acaba yaÅŸadıkları ekonomik kriz mi onları etkiledi. Meydanlarda tek tük Alman taraftar var. Onlar da final garanti, diye gelip hayal kırıklığı yaÅŸayanlar.Â
Hazır gelmişken dönmeyelim finali izleyelim, diye düşünenler. Ama burada, Almanların kupayı alacağı üzerine kurgulanmış sanki her şey. Almanlarla birlikte Kiev’deki meydanlar da hayal kırıklığı yaşıyor gibi ve bu her yerde görülüyor. Belki bugün meydanlar hareketlenir diye bekliyoruz.

Angela Merkel senaryosu

ALMANYA ile Ukrayna arasında Timoşenko nedeniyle soğuk savaş yaşanıyor. Şimdiki yönetim Ukrayna eski Başbakanı Yulia Timoşenko’yu Rusya ile imzaladığı dogalgaz anlaşmasında yolsuzluk yaptığı iddiasıyla 7 yıl hapse mahkum ettirdi. Avrupa’nın liderliğine soyunan Merkel de Timoşenko’ya usulsüz yargılama yapıldığı ve cazaevinde kötü davranıldığı gerekçesiyle Ukrayna yönetimine savaş açtı. Timoşenko yanlıları Almanların sampiyon olmasını şu nedenle istiyormuş: Final maçına Merkel mutlaka gelir, şampiyonluk kupasıyla birlikte Timoşenko’yu da alır gider. Almanların elenmesinin perde arkasında göremediğimiz politik sonuçları var. Ukrayna’da muhalefet de hayal kırıklığı yaşıyor..

Haberin Devamı

Rüzgar İtalya’dan yana esiyor

2008’da Avrupa, 2010’da Dünya şampiyonu olan İspanyollar bu kupayı da alıp tarih yazmak istiyor. Ama İtalya da hiç yabana atılacak bir ekip değil. Hatta bu kupanın en flaş ekibi olarak onlar gösteriliyor. İspanyolların final yolunda oynadığı futbolun hiç de tatmin edici olmadığı, Italyanlarin ise favori Almanya’yı net bir şekilde eleyerek kupayı hak ettiği konuşuluyor. Yine futbol bu belli olmaz. Finalin son düdüğü çalmadan kupanın sahibi belli olmaz.

 

Yazarın Tüm Yazıları