Yanlış yaptın

SEN diğer teknik adamlar gibi yanlış yapmazdın Hagi. Ama bu maçta sen de yanlışlara uydun. Daha önceleri kazanan takımı bozmazdın, bozdun.

Tamam Ergün yoktu. Onun eksikliğini hissettin ama eskiden Ergün konuşulur muydu? O, senin takımının beyniydi. Oyunu okuyan, takımı atağa kaldıran, ara pası atan, kanatları iyi kullanan Ergün'dü. Onu bal gibi aradın.

İki haftadır Ribery'i, ikinci yarıda oyuna alıyordun, doğru da yapıyordun. Çünkü ateşleyici bir oyuncu Ribery. Ama sen onu ilk onbirde sahaya sürdün. Adama topu atan yok, kendi enerjisiyle bir şeyler yapmak istedi, o da olmadı.

Bir takımın iyi oynaması için orta alanda servis yapması gerekir. G.Saray'da bunu göremedik. Hasan'ı, ilk yarıda o kadar çok aradım ki, ayağına top gelince ancak farkedebildim. Ve şaşırdım kaldım.

Genç bir Uğur vardı elinde, geçen hafta hatasız oynamıştı. Sen ona hemen kementi attın ve yanına oturttun. Ne gerek vardı buna. Bırak çocuğu oynasın. Cihan'ı tekrar oraya çektin. O da dün resmen döküldü. Orta alanı kalabalık tut, Cihan'ı oraya al, Uğur'u yine oynat. Ne var bunda?

Fark bile olurdu

Sakarya maçındaki G.Saray, bu maçın sinyalini vermişti. Hemen kahraman olmak yanlış olur Hagi. Bu uzun maratonda zorla iki üç maç alırsın, sonra kaza yaparsın. İşte o kazada oldu. Koca bir ilk yarı geçiyor, bir tek Ribery'nin şutu kaleciye ulaşabiliyor, o kadar.

Ama Samsunspor daha fazla şut atıyor, daha fazla üzerine geliyordu G.Saray'ın. Allah'tan kalede Mondragon vardı. Volkan oynamadığı zaman kızıyor, oynadığı zamanda sahnede yok. Kaybedilen bu maç G.Saray'ı geriye itti. Şampiyonluk düşünüyorsan, her maçını alacaksın. Alamazsan yanarsın.

Samsunspor, "Aman iki tane attım, bunu koruyayım, savunmaya geçeyim" demese, belki de fark artardı. G.Saray'da eskiden iyi oynayanların arasından en iyisini bulmak için kafa yorardım. Şimdi iyi oynayan bir oyuncu bile göremedim.

Samsun Başkanı İsmail Uyanık, G.Saray'a misafir perverliğini gösterip, sarı kırmızılı taraftarları kapalı tribüne yerleştirdi. İlk yarı bitti, tribünler karıştı. İki taraf da eline ne geçerse karşıya attı. Birlikte maç seyredeceğimiz günleri ne zaman göreceğiz?
Yazarın Tüm Yazıları