Yanlış teşhis yüzünden 3 yıldır çektiği ağrılardan kurtuldu, vücudundan 15 cm’lik tümür çıktı

Güncelleme Tarihi:

Yanlış teşhis yüzünden 3 yıldır çektiği ağrılardan kurtuldu, vücudundan 15 cm’lik tümür çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 13:51

Yanlış teşhis yüzünden 3 yıldır çektiği ağrılardan kurtuldu, vücudundan 15 cm’lik tümür çıktı

Haberin Devamı

Cafer ZENGİN/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ’de 3 yıldır sağ yanı ağrıyan Ayşe Aydın'a, böbrek taşı teşhisi konuldu ve tedavi edildi. Ancak ağrıları geçmeyen ve tekrar hastaneye başvuran Aydın'ın son yapılan muayenesinde en büyüğü 15 santimetre olan 4 adet myom yani 'iyi huylu' tümör olduğu ortaya çıktı. Böbrek ve bağırsakları myomla yapışmış durumda olduğu ifade edilen hasta, yapılan kapalı ameliyatla birlikte 3 yıldır çektiği ağrılardan kurtuldu.

Kayseri’de yaşayan 52 yaşındaki Ayşe Aydın, 3 yıldır yaşadığı ağrılardan kurtuldu. Daha önce tedavi için gittiği doktorların kendisine böbrek taşı teşhisi koyduğunu ve ağrıların da bu nedenle ortaya çıktığının söylendiğini belirten Aydın, yanlış teşhis yüzünden 3 yıldır ağrılarla yaşamak zorunda kaldığını kaydetti. Tedavi sürecinin başarıyla sonlanmasından ve bunun yanında 3 yıldır çektiği acıdan kurtulduğu için mutlu olduğunu ifade eden Aydın, Doç. Dr. Gökalp Öner ve ekibine de teşekkür etti. Ameliyat hakkında bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Gökalp Öner ise, “Ayşe teyze sağ yan ağrısı nedeniyle dış merkezlerde böbrek taşı diye takip edilmiş. Bize aşırı kanama şikayetiyle geldiğinde yaptığımız ultrasonda en büyüğü 15 cm. olan 4 adet myomu vardı. Hastaya kapalı rahim alma ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik. Ameliyat sırasında gördük ki Ayşe teyzenin myomları sağ böbreğe bası yapıyor. Böbrek ve barsaklar myomla yapışmış durumdaydı. Hastamızın 3 yıldır süren ağrıları kapalı ameliyatla son buldu ve hastamızın ameliyattan 6 saat sonra yüzü güldü'' dedi.



“BÖBREK AĞRISINA NEDEN OLDUĞUNA İLK KEZ ŞAHİT OLDUK”



Myomlar iyi huylu tümörler ve halk arasında da ur olarak bilindiğini dile getiren Öner, şunları söyledi:

“İyi huylu olarak bilinmelerine karşın aşırı kanama, ağrı, sık idrara çıkma hissi, kısırlığa neden olabilir. Bizde böbrek ağrısına neden olduğuna ilk kez şahit olduk. Gerçekten en büyüğü 15 cm’lik myomları sağ böbreğe bası yapmaktaydı ve yapışıklıkları vardı. Kapalı cerrahi dediğimiz laparoskopi ile böbreğini serbestleştirip myomlarla birlikte ilaçlara dirençli menopoz sonrası kanaması olduğundan rahmi aldık. Eğer yaşı genç olsaydı ve çocuk istemi olsaydı laporoskopik yöntemle sadece myomunu da alabilirdik. Yıllardır çocuk istemi olan ve kapalı cerrahi ile myomunu çıkardığımız başka bir hastamızın da şu an gebeliğini takip etmekteyiz. Kanamasız dikişsiz en konforlu rahim alma ameliyatı kapalı yani laparoskopik yöntemdir. Laparoskopik histerektomi yani kapalı rahim alma ameliyatı avantajları arasında daha az karın kesisi olması daha az ağrı olması daha az kanama olması daha hızlı ayağa kalkıp güncel hayatına devam etmesi olarak sıralanabilir. Bizimde Kayseri ilimizde rutinde sıklıkla uyguladığımız kapalı rahim alma ameliyatı sonuçlarımız gerçekten yüz güldürücüdür. Hastalarımız dikişsiz kanamasız bir şekilde ameliyat olduklarından ağrı şikayeti çok az olmakta ve hastalarımız aynı zamanda yaklaşık 6 saat sonra ayağa kalkıyorlar.”



FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!