Yanlış parka 'engelli' uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Yanlış parka engelli uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 11:41

Yanlış parka 'engelli' uyarısı

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından kaldırımlara park eden araçların engellilerin yürümelerini engellediğini belirten afişler asıldı, broşürler dağıtıldı.

Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri tarafından vatandaşların yoğun olduğu hastane, meslek kuruluşları ve çeşitli noktalara trafikte engellilerin haklarını hatırlatan, kaldırımlar, yaya geçitleri ve engelli rampalarında engelli geçişlerini engelleyecek şekilde park edilmemesini belirten afişler asıldı. Ayrıca geceleri hatalı park eden araçların camlarına uyarıcı broşürler bırakıldı.

PARK UYARISI

Manavgat İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül, sosyal devlet olmanın şartının engellilere pozitif olarak öncelik ve ayrımcılığın olması gerektiğini belirterek, engellilerin yaşamlarını sorunsuz devam ettirebilmeleri için kaldırımlara, yaya geçitlerine ve engelli rampalarına park eden araçların kendilerini üzdüğünü ifade etti. Bu konuda sürücülere yönelik bilgilendirme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyleyen Mustafa Hilmi Özgönül, “Hatalı park eden araçların ön camlarına uyarıcı broşürler bırakılarak sürücüler bilgilendiriliyor. Ayrıca bu konuda hazırladığımız afişlerde vatandaşların kolaylıkla göreceği yerlere asılarak sürücüler dahil bütün vatandaşlara ulaşılması hedefleniyor" dedi.

SÜRÜCÜLER TAKİP EDİLECEK

Kaldırımlara, yaya geçitlerine ve engelli rampalarına parkeden sürücülere karşı etkin ve kararlı bir şekilde mücadele edileceğini anlatan Özgönül, “Karayolunu kullanan araç sürücülerinin trafik kurallarına uymaları, araçlarını park etmenin yasak olduğu yerlere park etmemeleri halinde güvenli bir trafik ortamı sağlanacaktır. Hepimizin bir engelli adayı olduğu unutulmadan trafik kurallarına uymak bir vatandaşlık görevidir" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!