Yanık Ülke Bağları

Haberin Devamı

Daha güzel bir isim konulabilir mi bir şarap bağına?
Üstelik gerçek bir isim bu. Gerçek ve nefis bir hikaye...
Antik Çağ’da, şimdiki Kula’nın ortasında Divlit isimli bir yanardağ yaşarmış.
Yaşarmış diyorum, çünkü bu yanardağ kafasına göre takılır, aklına esti mi lav saçarmış.
Köylüler ondan çok korkarmış. Ancak zaman içinde görmüşler ki, Divlit Yanardağı’nın eteklerindeki alüvyonik topraklarda bağcılık açısından bir cevher yatarmış. Yanık Ülke Bağları’ndaki asmalar Divlit Yanardağı’nın yamaçlarında lav taşları üzerinde yetişirken; deniz seviyesinden 924 metre yükseklikte, yanardağdan süzülen rüzgarlarla ve Kula’nın güneşi ile beslenip, simsiyah topraklarla kaplı bu büyüleyici teruarda, kendi özgün tatları ile olgunlaşırmış.
Bölge, zamanla Antik Çağ’ın en önemli bağcılık alanlarından biri haline gelmiş. Başına buyruk Divlit, köylülere birbirinden nefis üzümler, şaraplar, aş, ekmek ve kazanç sunmuş. Ve Antik Çağ’ın insanları bu bölgeye nefis bir isim takmış:
“Katakekaume”. Yani, YANIK ÜLKE.
İşte ben, geçtiğimiz hafta, yüzyıllar sonra yeniden o topraklarda üzüm yetiştiren bir ailenin hayaline ortak olmak için Yanık Ülke’ye ayak bastım. İzmir’den sadece 2-2.5 saat uzaklıktaki Kula’nın Sandal Beldesi’nde yıllarca süren titiz bir çalışmayla ortaya çıkarılan Yanık Ülke Bağları’nı gezdim.

Haberin Devamı

Yanık Ülke Bağları

İsmail Akçura’nın hayali, doğru ekiple buluşmuş
Yanık Ülke Bağları, yıllardır turizm işinin dışında en büyük tutkusu bağcılık ve şarap üretimi olan Anemon Otelleri Onursal Başkanı İsmail Akçura’nın en büyük hayali. Ama bu hayal, sadece şarap üretimi ile sınırlı kalmayıp bu sonsuzmuş gibi duran bağların ortasında, herkesin keyifle konaklayabileceği, tadım yapabileceği, şarap bilgisini ve görgüsünü genişletebileceği bir bağ oteli kurmaya kadar uzanmış. Yıl boyunca hem bağlar hem de üretim ile yakından ilgilenen şarap yapım ekibinin başında ise İtalya’nın dünyaca ünlü, efsaneleşmiş Piemonte Bölgesi şaraplarının yapımında baş şarap yapımcısı olarak uzun seneler çalışmış Önolog Federico Curtaz bulunuyor. Önolog Federico Curtaz, Bağ Sorumlusu Çağrı Kurucu ve Şarap Yapım Danışmanı Saba Açıkgöz, Yanık Ülke topraklarından gelen üzümlerin yeni damaklarda tekrar hayat bulmalarını sağlayan yaratıcı ekip olarak iyi bir iş çıkartıyor.

Haberin Devamı

Yanık Ülke Bağları

Bir efsanenin ortasında konaklamak
Yanık Ülke Bağları’nın zirvesinde, bağların tamamına hakim konumu ile 16 odalı bağ oteli Villa Estet. İsmi Latince’den geliyor. Dilimizdeki ‘Estetik’ kelimesinin kökü. Sabah uyanıp, gözünüzü açtığınızda gördüğünüz ilk güzellik, bağlardan gelen sabah esintisi ile yamaçlar boyunca göz alabildiğine uzanan asmalar. Kocaman bir havuzu, uçsuz bucaksız bir manzarası, gün boyu şarap tadımı, şarap üretiminin gerçekleştiği anlara tanıklık ve bağlarda yolculuk da artısı. Odalarda DVD’den ipod-dock’a kadar her şey düşünülmüş.
Taş mahzen sizi alıp Antik Çağ’a kadar götürüyor.
Üstelik, 2 kişilik kahvaltı dahil konaklama fiyatı 150 TL.
Yani kişi başı 75 TL vererek, bir hafta sonunda, bütün zihninizi boşaltabiliyorsunuz.
Yanık Ülke Bağları ve Villa Estet ismi, yabancı seyahat sitelerinde hızla yükseliyor. Bu nedenle de otelin pek çok yabancı misafiri var.
Sonbahar sona ermeden yolunuzu muhakkak düşürün derim.

Haberin Devamı

Yanık Ülke Bağları

Yazarın Tüm Yazıları