Yangının çıktığı yurt yönetimi itfaiyeyi suçladı

Güncelleme Tarihi:

Yangının çıktığı yurt yönetimi itfaiyeyi suçladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 20:21

Yangının çıktığı yurt yönetimi itfaiyeyi suçladı

Haberin Devamı

ADANA, (DHA)- ALADAĞ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği, 10'u öğrenci, 1'i çocuk, 1'i de eğitmen toplam 12 kişinin hayatını kaybettiği kız öğrenci yurtlarında çıkan yangına ilişkin açıklama yaparak, olaya müdahale eden itfaiye ekiplerini suçladı.
Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği adına yazılı açıklamada bulunan Avukat Bayram Sayar, şu görüşlere yer verdi:
"Adana ili Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdumuzda 29 Kasım tarihinde meydana gelen, 12 canımızı kaybettiğimiz elim hadise, tüm milletimizi olduğu gibi bizleri de tarifi imkansız derin üzüntülere sevketmiştir. Derneğimiz 1976 yılından beri yöremizde yaşayan eğitime muhtaç öğrencilere hizmet vermektedir. Bugüne kadar yurdumuzda binlerce öğrenciye hizmet verilmiş, derneğimizin tüzüğü doğrultusunda ülkemizin örf, adet ve inançları ile barışık, milli ve manevi değerlerle mücehhez, ülkesini ve vatanını seven bir gençlik yetiştirilmesine ve topluma kazandırılmasına vesile olunmuştur. Derneğimiz ve buna bağlı olarak hizmet veren yurdumuz yürürlükteki mevzuata göre gereken ruhsatı haizdir. Yangın duyulur duyulmaz Aladağ ilçe halkımız çocukların kurtarılmasında ve yangının söndürülmesinde can siperane çalışmışlar ve bu sayede birçok yavrumuz kurtulmuştur.
'İTFAİYE PERSONELİ YETERSİZ VE EĞİTİMSİZ'
Üzülerek ifade edelim ki; olaya ilk müdahale eden itfaiyemizin sepetli yangın merdiveninin olmaması, itfaiye personelinin yetersiz ve eğitimsiz oluşu, gaz maskelerinin ve yangın esnasında yüksekten atlayanları kurtarmak için kullanılan brandasının bulunmaması, itfaiye aracımızın bina yangınını değil orman yangını söndürmeye elverişli olması gibi önemli teknik yetersizlikler can kayıplarımızın artmasına sebebiyet vermiştir.
'YANGIN MERDİVENİNİN KAPALI OLDUĞU GERÇEK DIŞI'
Medya organlarında sıklıkla dile getirilen yangın merdiveninin kapısının kapalı olduğu yönündeki iddia gerçek dışıdır. Zaten yangının bir anda binayı sarması ve yoğun duman oluşması sebebiyle kimse yangın merdiveninin olduğu mahalle gidememiş, herkes bulunduğu odadaki pencerelere zor ulaşmış, sağ kurtulanlar da pencerelere uzatılan merdivenlerle kurtarılmışlardır. Maalesef olay mahallinde bulunan iki merdiven, üç katlı binanın ancak ikinci katına kadar ulaşabildiğinden bir ve ikinci kattakiler kurtarılmış üçüncü kata dışarıdan merdiven uzatılamamıştır. Bu sebeple can kayıplarımız da üçüncü katta olmuştur. Bununla birlikte, Aladağ ilçemizde son dört günde elektrik tesisat ve trafolarından kaynaklanan dört yangın olayının gerçekleştiği bilinmekte olup, Valilik makamının da dikkatini çeken bu durumun sebepleri konusunda adli ve idari makamların soruşturmaları devam etmektedir. Bu elim hadiseyi bahane ederek yüce dinimize,  milletimizin milli ve manevi değerlerine olan düşmanlığını fütursuzca medya organlarında ortaya dökenleri acımızı derinden hisseden yüce milletimizin takdirlerine sunuyoruz. Acımız çok büyüktür ancak acımızın büyüklüğü yaşananlardan ders almamıza engel değildir. Tespit edilecek eksiklikler giderilecek, yaşanan felakette sorumlu olanlar adli soruşturma sonunda ortaya çıkarılıp hak etikleri cezayı alacaklardır. Bu olay esnasında ve akabinde daima yanımızda gördüğümüz devlet yetkililerimize, bütün kamu kurum ve kuruluşlarımıza minnet ve şükranlarımızı sunuyor, cenab-ı hakk’tan bir daha bu tür acılar göstermemesini niyaz ediyoruz."
Bu arada Adana Barosu İnsan Hakları Komisyonu ve Çocuk Hakları Komisyonu’nda görev yapan avukatlar arasından Aladağ faciası için görevlendirmeler yapıldığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!