Yangında ölen işçi toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Yangında ölen işçi toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2012 14:41

İSTANBUL Esenyurt’ta alışveriş merkezi inşaatı şantiyesindeki çadırlarda çıkan yangında ölen 11 işçiden 48 yaşındaki Bayram Egepehlivan memleketi Sivas’ta gözyaşları içinde toprağa verildi. Egepehlivan, İstanbul’a gitmeden önce kendi elleriyle onarımını yaptığı musalla taşında son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul Esenyurt’ta bir alışveriş merkezi inşaatında demirci olarak çalışan ve 3 gün önce çıkan yangında ölen evli ve 3 çocuk babası Bayram Egepehlivan’ın cenazesi gece saatlerinde memleketi Sivas’a getirildi. Mevlana Mahallesi’nde kirada oturduğu evin giriş katında bulunan balkona konan cenaze, burada bir süre bekletildi. Daha sonra ailesi ve komşularından helalik alınan Bayram Egepehlivan’ın cenazesi Çayyurt Çimenli Camii’ne götürüldü. Bu sırada eşi Fatma Egepehlivan’ın tabutta sarılarak ağladı. Sivas Müftüsü Yusuf Şahin tarafından öğleleyin kıldırılan cenaze namazı ardından Bayram Egepehlivan’ın cenazesi Yukarı Tekke Mezarlığı’nda toprağa verildi. Bayram Egepehlivan’ın cenaze namazına Vali Ali Kolat, Belediye Başakan Vekili Orhan Demirok, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan ve çok sayıda kişi katıldı.

Yangında yaşamını yitiren Bayram Egepehlivan’ın askerde olan oğlu 20 yaşındaki Osman Egepehlivan da birliğinden izin alarak babasının cenaze törenine katıldı. Egepehlivan’ın diğer çocukları 23 yaşındaki Gökhan ve 10 yaşındaki Halil de cenaze namazında hazır bulundu.

KENDİ YAPTIĞI MUSALLA TAŞINDAN CENAZESİ KALDIRILDI

Bayram Egepehlivan’ın Sivas’tan İstanbul’a 9 Mart günü gittiği belirtildi. Bayram Egepehlivan’ın İstanbul’a gitmeden bir gün önce oturduğu mahallede bulunan Çayyurt Çimenli Camii’nin musalla taşını onardığı, çevresini düzenledikten sonra çalışmak için İstanbul’a gittiği kaydedildi.

Cenaze namazı öncesi bir konuşma yapan İl Müftüsü Yusuf Şahin, "Rahmetli olan Bayram kardeşimiz geçen hafta cuma günü İstanbul’a gitmeden önce şu üzerinde durduğu musallayı kendisi onarmış, silmiş temizlemiş ve öyle İstanbul’a gitmiş. Yani kendisi üzerine konacağı musallayı temizleyerek İstanbul’a gidiyor. Ve böyle üzücü bir olay ile bizim yüreklerimizi yakıyor" diye konuştu. Aynı olayda yaşamını yitiren diğer Sivaslı işçi Çetin Çoşgun’un ise İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki DNA işlemlerinin henüz tamamlanmadığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!