Yangın uykuda yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Yangın uykuda yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2013 01:06

Kazan’daki 5 katlı bir apartmanda çıkan yangında, 15 kişi dumandan zehirlenirken faciadan eşiğinden dönüldü. Yangına uykuda yakalanan apartman sakinleri balkonlarda mahsur kaldı. 1.5 yaşındaki ikizler, komşuların attığı iple aşağı indirildi.

Haberin Devamı

Kazan ilçesi Fatih Mahallesi Ankara Bulvarı Mutlu Sokak’taki 5 katlı apartmanda, önceki gece yangın çıktı.
İddiaya göre, donan su borularını ısıtmak için odunluk ve depo olarak da kullanılan bodrum katına soba kuruldu. Sobadan sıçrayan kıvılcımların etraftaki odunları tutuşturması sonucu alevler kısa sürede tüm apartmanı sardı. Yangına uykuda yakalanan apartman sakinleri büyük bir panik yaşarken, bazı aileler dışarı çıkamadı. Yoğun dumandan kurtulmak istiyenler, çareyi balkonlara sığınmakta buldu.

İKİZLER İPLE KURTARILDI

Kazan Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra Kızılcahamam ve Eryaman’dan gelen itfaiye ekiplerinin de müdahale ettiği yangında, balkonlarda kurtarılmayı bekleyenler arasında ikinci katta oturan Meryem ve Ömer Erdarende çiftinin 1.5 yaşındaki ikizleri de komşuların attığı ipe bağlanarak indirildi. Yatalak olan Anakız Akbaş da kapıyı kırarak daireye giren itfaiye görevlileri ve komşuları tarafından son anda kurtarıldı.

Haberin Devamı

1 SAATTA SÖNDÜRÜLEBİLDİ

Yangın, itfaiye ekiplerinin çabasıyla yaklaşık 1 saatte kontrol altına alınırken, dumandan etkilenen 15 kişi ambulanslarla Kazan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Durumu ağır olanlar buradaki ilk müdahalenin ardından Ankara’daki hastanelere sevk edildi. İlk belirlemelere göre, aşırı soğuklar nedeniyle binanın su şebekesinin donmasını önlemek için kömürlükte kurulan sobada tahta parçalarının yakıldığı ve yangının bundan çıktığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!