Yanan köyde hasar tespit çalışmalarına başlandı

Güncelleme Tarihi:

Yanan köyde hasar tespit çalışmalarına başlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2017 12:43

Yanan köyde hasar tespit çalışmalarına başlandı

Haberin Devamı

Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI, (DHA) - YANGIN sonucu evlerin üçte biri yok olan Çankırı’nın Yapraklı İlçesi’ne bağlı Müsellim Köyü’nde Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ekiplerince hasar tespit çalışmalarına başlandı. Sahiplerinin çoğu Ankara ve Çankırı’da yaşayan, genellikle de yaz aylarında yazlık olarak kullanılan 80 ev bulunan Müsellim Köyü’nde, ahşap evlerden birinde elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangında, 27 ev tamamen ya da kısmen yandı. 
Köy Muhtarı Ali Mülayim yangının elektrik kontağından çıktığını belirterek, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdüğünü ve çoğunluğu ahşap olan evlerin alevlerin etkisiyle yandığını söyledi. Muhtar Mülayim, AFAD ekiplerince her biri üç bölmeli 18 çadır kurulduğunu ve Yapraklı Kaymakamlığı’nca da yemek temin edildiğini belirterek şöyle dedi:
“Şu an için yapılabilecek her şey yapılıyor. Herhangi bir sıkıntımız yok. Hasar tespit çalışmalarının ardından oluşan zararlar belirlenecek ve devletimizin şefkati ile yaralarımızın sarılacağına inanıyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!