Yanal: Transferde hata yapmamalıyız

Güncelleme Tarihi:

Yanal: Transferde hata yapmamalıyız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2009 12:16

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, transfer çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Alacağımız futbolcuların takıma direk uyum sağlamasına dikkat edeceğiz.

Haberin Devamı

Bu yüzden titiz davranıyoruz ve hata yapmak istemiyoruz" dedi. Bu arada bordo - mavili takım Ankaragücü'nden Murat Duruer ve Hansa Rostock'tan gurbetçi futbolcu Zafer Yelen için görüşmelerini sürdürüyor.

Turkcell Süper Ligi'nde sezonun ikinci yarısı öncesi hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Trabzonspor'da Fortis Türkiye Kupası'nda Antalya ve Antalya Cup'da Heerenveen karşısında oynanan futbol ve alınan sonuç camiayı memnun etmedi. Teknik Direktör Ersun Yanal, hazırlık maçlarında bir çok oyuncuya şans verdiğini belirterek, "Oynayacağımız bir hazırlık maçının ardından Trabzon'a dönüp hazırlıklarımızı orada sürdüreceğiz. Oyuncularımız uzun zamandır biraz da sıkılarak bu kampı devam ettiriyor. Onların da biraz tatile ihtiyacı var. Birkaç gün tatilden sonra artık lige Fenerbahçe maçıyla döneceğiz. Traboznspor zirve yarışına ikinci yarıda kaldığı yerden devam edecektir" dedi.

Haberin Devamı

"ALACAĞIMIZ OYUNCULARIN GÖNLÜNÜ KAZANMALIYIZ"

Yanal, uzun zamandır peşinde oldukları Yusuf'un Beşiktaş'a gitmesinin profesyonelce bir transfer olarak değerlendirilmesi gerektiğini de ifade ederek, "Sonuçta hepimiz profesyoneliz. Profesyonellikte bunlar çok doğal. Sonuçta Trabzonspor'un bir takım gerçekleri var. Öncelikle beraber olmak istediği oyuncuların gönlünü kazanmalı. Gönlü olanla çalışmalı. Yusuf iyi ve profesyonel bir oyuncu. Yusuf'un kariyerini Beşiktaş'ta devam ettirmek istemesi gayet normal. Ona başarılar diliyoruz. Trabzonspor'da bundan sonra hedefleri doğrultusunda kendisiyle beraber olacak oyuncuların varlığı ile yoluna devam edecektir. Profesyonel bir tutum. Bunun değerlendirmesini herkes kendisine göre yapacaktır. Trabzonspor kendi gücü ve varlığıyla bu takımda oynayacak oyuncular bulacaktır" diye konuştu.

"DİKKAT EDEREK TRANSFER YAPMALIYIZ"

Yanal, mevcut kadronun kuruluş aşamasında herkesin önemli fedakarlıklar yaptığını da ifade ederek, "Yönetim, kent, camia bir araya geldi ve bu biraya geliş sonucunda bu kadro kuruldu. Şimdi bunun üzerine mutlaka rötuşlar yapılacak ama alacağımız oyuncular mutlaka güncel olmalı. Bugünün performansına göre incelenip değerlendirilmeli, izlenmeli ve hata yapmadan karar vermeliyiz. Alacağımız oyuncu sayısı çok az. Onlarda bu takıma oldukça iyi uyum sağlamalı ve her şeyiyle kendini bu takıma verip bu takıma ait olmalılar. Kurduğumuz izleme komitesinin de takip ettiği oyuncular var. Alacağımız oyuncu hem takımımıza büyük katkı sağlamalı, hem de takıma uzun vadede bir sorun çıkarmamalı. O yüzden çok dikkat ederek bu transferi yapmak zorundayız. Araştırmalarımız ve taramalarımız bu yönde devam edecek" dedi.

Haberin Devamı

"ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELEBİLECEK KALİTEDEYİZ"

Şampiyonluk yarışı veren her takımda olduğu gibi kendilerinin de baskının oluşmasının normal olduğunu da söyleyen Yanal, şunları söyledi:

"Özellikle Türkiye'de yaratılan bu ortam takımların üzerinde baskı oluşturuyor. Ama biz herkesin seveceği bir takım yarattığımız için biraz avantajlıyız. Camiamızın da takıma karşı ortak bir ilgisi ve birleşimi var. Çünkü hemen hemen herkesin düşündüğü ve tasarladığı oyuncuları aldık. Eksikler mutlaka olacaktır. Bu eksikleri gidermek adına çalışmalar da yapılacaktır. Şu anda bir stres yaşadığımız doğrudur. Zaman zaman hakikaten çok zor maçlarda yaşıyoruz. Ama bunlar doğal ve futbol içerisinde olan şeyler. Bunun üstesinden gelmeliyiz ve gelebilecek kalitede de olduğumuzu gösterdik."

Haberin Devamı

"SON HAFTAYA KADAR 4 TAKIM ZİRVE YARIŞI VERECEK!"

Yanal, ligin ikinci yarısının daha zor geçeceğini de ifade ederek, "Mücadele ikinci yarı daha da sert geçecek. Kış şartları biraz daha kendini hissettirecek. Takımlar hem düşme potasında, hem de ligin zirvesinde daha iyi bir mücadeleye girecek. Biz de bu mücadelenin içerisinde yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Şu anda yarış devam ediyor ve bu yarışın içerisinde yarışın ne zaman kopacağını tahmin edemezsiniz. Hiç ummadığınız yerlerde puan kaybedebilir veya kazanabilirsiniz. Futbolun en güzel tarafı bu. Bence bu yarış sonuna kadar devam edecek ve en az 4 takım son haftaya kadar şampiyonluk için yarıştan kopmayacak. İnşallah da öyle olur ve güzel bir lig yaşamış oluruz" dedi.

Haberin Devamı

"İYİ BAŞLARSAK SONU DA İYİ OLUR"

Sezonun ikinci yarısının ilk maçında karşılaşacakları Fenerbahçe maçını kazanmaları durumunda bu galibiyetin arkasının geleceğini de vurgulayan Yanal, "Diğer şampiyonluğa oynayan takımların maçlarında da zorluklar yaşanacak. Fenerbahçe ile oynayacağımız maç bir derbi. Derbi maçların sonuçlarını ve mücadelelerini belirlemek çok güç oluyor. Zaman zaman çok farklı sonuçlarda meydana çıkıyor. Şimdi lig ve heyecan yeniden başlıyor. İyide başlarsak sonu da güzel olur" diyerek sözlerini noktaladı.

GÖKSU: "SANKİ HAYAL ALEMİNDEYİM"

Trabzonspor'un genç futbolcusu Göksu Alhas ise, takımdaki herkesin kendisine yardımcı olduğunu ifade ederek, "İnşallah bundan sonra daha iyi maçlar oynayıp galibiyetle maçları sonuçlandıracağız. Bana forma şansı veren hocama ve Trabzonspor'a çok teşekkür ediyorum. A takımla ikinci maçıma çıktım ve çok heyecanlandım. Ağabeylerim bu konuda bana çok yardımcı oluyor, onlara çok teşekkür ediyorum. Küçüklüğümüzden beri Trabzonspor'un şampiyonluğunu görmek istiyoruz. Şu ana kadar böyle bir şey bize nasip olmadı. İnşallah bizim gibi gençlerle Trabzonspor şampiyon olur. Her genç burada oynamak istiyor. Ama buraya geldiği zaman çok farklı oluyor. Benimle birlikte A takıma gelen PAF futbolcuları da oynamak istiyor. Onların da şans bulacağına inanıyorum. Yıllardır bu ağabeylerimizi izliyoruz. Onların yanına gelmek bizim için hayal gibiydi ama şimdi yan yanayız. Hayal gibi ama hayat böyle bir şey" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

GÖKHAN: "HAZIRLIK MAÇLARI ÖLÇÜ DEĞİL"

Bordo - mavili takımın golcü futbolcusu Gökhan Ünal ise, hazırlık maçlarına motive olmada sıkıntılar çektiklerini ifade ederek, "Heerenveen maçında girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Ama sonuçta hazırlık maçı ve burada kalmamak lazım. Takım biraz yorgun çünkü yoğun bir tempoda çalışıyoruz. İkinci yarıya iyi başlamak istiyoruz. Hazırlık maçları ölçü değil. İkinci yarıya iyi başladığımız taktirde arkası gelecektir. Bu yüzden Fenerbahçe maçı çok zor olacak. Onlarda yeni transferler yaptı. Bizde iyi hazırlanıyoruz. Fenerbahçe maçına galibiyet için gidiyoruz, yenilmek aklımızda bile yok. Oradan ya bir, ya da üç puan alarak Trabzon'a dönmek istiyoruz" dedi.

"FENERBAHÇE'YE GOL ATMAK İSTİYORUM"

Gökhan, 24 yıllık şampiyonluk özlemine bir son vermek istediklerini de ifade ederek, "Takımın üzerinde bir baskı olması normal. Sonuçta şu anda ikinci durumdayız ve 24 yıllık bir şampiyonluk özlemi var. Biz bunu, bu sezon gidermek istiyoruz. Ekip olarak inandık ve bunu başaracak güçteyiz. Aramıza gelecek olanlar var ama bunu yönetim belirleyecek. Biz sezona iyi başlayıp ligi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz. Benim Trabzonspor'a bir alışma dönemim vardı bunu atlattım ve bazı sorunlar vardı onları da giderdik . Son Eskişehirspor maçında iki gol atmıştım. İkinci yarıdaki Fenerbahçe maçında da gol atarak. bunu sezon sonuna kadar sürdürmek istiyorum" şeklinde konuştu.

"BİZ ROBOT DEĞİLİZ"

Gökhan, bir barda çekilmiş fotoğraflarının gazetede yayınlanmasına bir anlam veremediğini de ifade ederek, "Barda çekilmiş fotoğraflarımı yayınlayan arkadaş olayı biraz abartmış. Sonuçta bizim izin günümüzdü. Bende sabah 5'e kadar orda değildim. Gece ikide otelde olmuştum. Onu da hocam biliyor çünkü takıma izin vermişti. Bu normal bir şey. İzin gününde herkes istediğini yapabilir. Biz robot değiliz. Yayınlayan arkadaş inşallah verdiği resimlerden iyi para kazanmıştır" dedi.

MURAT DURUER İÇİN TEMASLAR SÜRÜYOR

Öte yandan transfer çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Trabzonspor, Ankaragücü'nün başarılı sol kanat oyuncusu Murat Duruer'i kadrosuna katmak için yoğun çaba harcıyor. Bu futbolcu için Ankaragücü'lü yöneticilerle bir ön görüşme yapan ve olumlu rapor olan bordo - mavili yöneticiler, sarı - lacivertli kulübe takas önerisinde bulunacak. Devre arasında Ankaragücü'ne iki futbolcu veren bordo - mavili takımın bu transferi gerçekleştirme ihtimalinin oldukça yüksek olduğu vurgulandı. Bu arada bordo - mavili yöneticiler, Hansa Rostocklu gurbetçi futbolcu Zafer Yelen'le de görüşmelerini sürdürüyor. Bu futbolcunun transferi için acele edilmediği ancak temasların da koparılmayacağı öğrenildi.

SOL İÇİN SON ADAY LEONARDO

Orta sahanın soluna takviye yapmak için arayışlarını sürdüren Trabzonspor, son olarak Hollanda Birinci Lig takımlarından Ajax da forma giyen 25 yaşındaki Brezilyalı futbolcu Leonardo Vitor Santiago'yu gündemine aldı. Bu futbolcu için öncelikle kulübüyle görüşmelere başlayan bordo - mavili yöneticilerin bu transfer için önümüzdeki günlerde somut adımlar atması bekleniyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!