Yanal doğru tercih

YILDIZIM pek barışmasa da Ersun YANAL’ın Trabzonspor için ideal bir teknik direktör olduğunu, dilimin döndüğünce camianın söz sahibi kişilerine aktarmıştım.

Trabzonspor, Ersun YANAL’ı almakla zorunlu hale gelen kan değişikliğini yapmış oldu. YANAL’a da hakkında oluşmuş tereddütleri gidermek için bir fırsat daha doğdu. Umarım; son kez yakaladığı bu şansı iyi değerlendirir, Trabzonspor da özlediği tırmanışa geçer.

Trabzonspor’un, hacmi ile kıyaslandığında, içeride de dışarıda da ulaşılabilecek en yüksek başarıları yakaladığı bir gerçektir. Onca şaşaadan sonra, şampiyonluk dışında bir sonucun taraftarı memnun etmeyeceğini biliyorum. Ancak, bu sezon için ligi Avrupa kupalarına katılacak bir sırada bitirmek de başarı sayılmalıdır.

22 yıllık suskunluk döneminin her sezon açılışında, şampiyonluk parolasıyla yola çıkıp taraftarı hüsrana uğratan yöneticiler. Programla fazla haşır neşir olduğunu bildiğimiz Ersun YANAL. Hemen, Trabzonspor’un sorunlarını masaya yatırıp uzun vadeli bir çalışma planı hazırlamalıdırlar. Ersun YANAL’ın, Trabzonspor’un eksiklerini çekinmeden yönetime bildirmesi, yönetimin de bu eksiklerle ilgili yapacaklarını kamuoyuna açıklaması gerekir.

İlk defa Trabzonspor gibi büyük bir takımın başkanlık koltuğuna oturan Nuri ALBAYRAK’ın bugüne kadar yaptıkları tatmin edici değil. Trabzonspor’un ona mahkum olmadığını bilmeli ve derhal bir "seçim beyannamesi" hazırlayıp taahhütlerini kongreden önce deklare etmeli.

Aksi halde, Trabzonspor içinden iyi bir başkan çıkarabilecek potansiyele sahip.

Kongreye gidilirken, her kulüpte görmeye alışık olduğumuz bazı maceraperestlerin medyadaki çıkışlarına gülmemek elde değil. Galatasaray’da bir Yılmaz TOKÖZ ağabeyimiz vardır. Her seçimde başkanlığa aday olur. 15 gün boyunca televizyonlarda arz-ı endam eder. Sonunda ya bir listeye girer ya da kimse listesine almazsa, kendisi bir liste yapar. Ama listesindeki üye sayısı kadar dahi oy alamaz.

Demeç ve davranışlarıyla devamlı irtifa kaybeden İbrahim HACIOSMANOĞLU, medyada yer bulabilmek uğruna patavatsızlıklarına devam ediyor. Yetki ve kapasitesi olmadığı halde, başkanlığı kazanmış gibi bir edayla "teknik direktörlerle anlaşma yaptığını (!)" ilan ediyor.

HACIOSMANOĞLU, Trabzonspor’un Bakan Mehmet Ali YILMAZ’a dahi "çek, git" diyebilecek kadar takım sevgisiyle dolu, mağrur insanların camiası olduğunu unutma ve biraz daha ciddi ol!..

ASKER BÜLENT

YILLAR önce Fenerbahçe’de oynarken attığın gollerden sonra verdiğin "asker selamları" bugün gibi gözümün önünde.. Selam vere vere gol kralı olmuştun. Ancak, futbola kral gibi veda edemedin. Buna çok üzülmüştüm. Sonra, Sivas’ta ortaya çıktın. Menajer olarak başladığın görevinde teknik direktörlüğün zirvesine ulaştın.

Hainlerin kol gezdiği şu günlerde, asker selamınla yine sembol oldun. Bir önceki hafta Vestel Manisaspor maçında,15.000 seyirciye dağıttığı bayraklarla tribünleri gelincik tarlasına çevirdiler. Konyaspor maçında birlikte sahaya çıktıkları küçüklere şehitlerimizin resimlerini taşıttılar. Gösterdikleri duyarlı yaklaşımla, futbolda "gönüllerimizin şampiyonu" olmayı şimdiden hak ettiler.

Asker Bülent’inden başkanına, yöneticisinden futbolcusuna tüm Sivassporluları kutluyorum.

DİLİMDE tüy bitti. Ancak, "Telegol" programında bedava biletçileri seyrettikten sonra tekrar yazma ihtiyacını hissettim. Milli Takım sorumluları dahil, bütün kulüpler bedava bilet dağıtmaya devam ediyor. Bedava bilet dağıttıklarını memnun edemezler. Geçmişte benim de zaman zaman bedava bilet dağıttığım olduysa da tribünlerde lehime slogan attırma dım. Ve gün geldi, üzerime yürüdüler.

Kendilerine bedava bilet dağıtan başkan, takımının aldığı 2 kötü sonuçtan sonra bunlar yüzünden maçlara gelemez oldu. Bilet dağıtanlara söylüyorum; bilet verdiğiniz insanları hiçbir zaman tatmin edemezsiniz.

Verdikçe,daha fazlasını isterler. Vermezseniz "istifa" diye bağırırlar. Verdiğiniz biletleri satacak yeteri kadar insan bulamayıp istedikleri hasılatı elde edemediklerinde maraza çıkarırlar.

Herkesin bir an evvel taraftarları için cazibe merkezi olacak stadyumunu yaptırması gerekiyor. Yoksa,bu kargaşanın önü alınamayacak.

* PKK’ya terörist diyebilen tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.
Yazarın Tüm Yazıları