Yan yana uğurladılar

Güncelleme Tarihi:

Yan yana uğurladılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2016 20:51

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden kayınpederi Ahmet Özyurt, dün İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül yan yana saf tuttu. Cenaze törenine siyaset ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Haberin Devamı

AHMET Özyurt’un (76) cenazesi dün saat 11.30 sıralarında Üsküdar’daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi’ne getirildi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de saat 11.00 sıralarında camiye geldi. Gül’ü kapıda eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti milletvekili Taner Yıldız, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik karşıladı. Cenazeye katılmayan Bülent Arınç, telefonla Gül Ailesi’ne taziyelerini iletti. 

Yan yana uğurladılar

HAYRÜNNİSA GÜL’E TAZİYE

Saat 12.00 sıralarında Abdullah Gül yakınlarıyla birlikte tabutun başında dua etti. Gül daha sonra taziyelerin kabul edildiği caminin ön kısmındaki alana gitti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan saat 12.20’de camideydi. Erdoğan ve eşini cami merdivenlerinde Abdullah Gül’ün oğlu Mehmet Emre Gül karşıladı. Saat 12.30’da da Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu camiye geldi. Davutoğlu Ailesi’ni de Mehmet Emre Gül karşıladı. Cami avlusunda Ahmet Özyurt için taziye çadırı kuruldu. Emine Erdoğan ve Sare Davutoğlu, burada, babasını kaybeden Hayrünnisa Gül’e taziyelerini iletti. Emine Erdoğan taziyenin ardından camiden ayrıldı.  

Haberin Devamı

İŞ VE SİYASET DÜNYASI YALNIZ BIRAKMADI

Cuma namazı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Kahraman, Başbakan Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş yan yana saf tuttu. Cenaze namazının ardından Erdoğan, Gül ve Davutoğlu tabutu omuzlayarak bir süre yürüdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Emre Gül bir süre yan yana yürüyerek konuştu. Tören sonrası tekbirler eşliğinde cenaze aracına konulan Ahmet Özyurt’un naaşı, Sahrayıcedit Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, MHP milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ile eşi işadamı Ali Sabancı, geçen ay hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un eşi Caroline Koç, kardeşi Ali Koç  ve çok sayıda işadamı ve siyasetçi de katıldı.

Haberin Devamı

MESAJA RAĞMEN ÇELENK GÖNDERİLDİ

Abdullah Gül Twitter’dan paylaştığı mesajda, “Kayınpederimin vefatı vesilesiyle çelenk göndermek isteyen dostlarımızın çelenk yerine kendilerinin takdir ettikleri bir hayır veya eğitim kurumuna bağış yapmalarını rica ederim” dedi. Buna rağmen birçok kişi camiye çelenk gönderdi. Çelenk gönderenler arasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, İstanbul Valiliği, bazı bakanlar ve işadamları da vardı. Cenaze töreninde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Caminin bulunduğu cadde ve ara sokaklar trafiğe kapatıldı. Cami yakınındaki yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirildi. Polis helikopteri ise tören boyunca cami üzerinde uçtu.

Haberin Devamı

Yan yana uğurladılar

       

EVDE TAZİYE

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu,  Gül’ü, dün toprağa verilen kayınderi Özyurt’un Erenköy’deki evinde ziyaret etti. Alınan bilgiye göre Kılıçdaroğlu, Gül’e neden daha sık Ankara’ya gelmediğini sordu. Gül de “Sık gelmiyorum. Geldiğimde de haber oluyor” diyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve sonrasındaki temaslarına gönderme yaptı. İki siyasinin, torun ve çocuklarıyla ilgili sahbet ettiği belirtildi. (Rifat BAŞARAN/ ANKARA)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!