Yan bebek yan

Güncelleme Tarihi:

Yan bebek yan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2001 01:46

Düzgün olmayan yanmanın sebebi nedir?

Sebepler çok değişken olmakla beraber yaygın nedenleri; harmanda birbiriyle uyumsuz tütün yaprağı seçimi, kötü sarılma, saplı veya ağır damarlı yaprak kullanımı ya da puroda gövdesi boyunca gayrı muntazam nem içeriğini örnek gösterebiliriz.

Yukarıdakiler arasında en kolay kontrol edilip düzeltilebilecek olan yapraktaki nemdir.

Tütün yaprağı fabrikada sarılma esnasında nemlendirildiğinden çok yeni tarihli satın alınan puroyu stabilize etmek ve kurutmak için humidorda bekletmekte yarar vardır. Humidor içinde üç ay geçecek bir süre, aşırı nem yüzünden oluşabilecek problemi gidermeye yetecektir. Bazıları düzensiz yanmayı sadece kozmetik olarak görseler de, ben bu görüşte değilim. Kötü yanma; düzgün duman çekimi ile puronun lezzetini de menfi etkiler. Mükemmel harmanlanmış bir puronun bile lezzeti sadece ve sadece harmandaki tüm tütün yaprakları aynı anda ve muntazam yandığı zaman ortaya çıkar. Bir veya birden fazla tütün yaprağı harmanda hedeflenenden daha hızlı yanarsa, uzman harmancının amaçladığı lezzet kaybolur.

Aşağıda gayrı muntazam yanan bir puroyu düzeltmek için başvurabileceğiniz beş yöntemi anlatacağım. Bunlar bazen işe yarar, bazen yaramaz. Gerçeği söylemek gerekirse her kötü yanan puro kurtarılamaz.

Beş Yöntem:

1) Yeni aldığınız, üretim tarihi üç aydan az olan bir puroyu içmeye başlamadan önce humidorda saklayacağınız süreyi uzatın. Yeni purodaki nemin stabilize olması için zaman tanınan purolar daha iyi ve muntazam yanar.

(devamı var)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!