Yamaç paraşütçüleri, şehit Ömer Halisdemir anısına uçacak

Güncelleme Tarihi:

Yamaç paraşütçüleri, şehit Ömer Halisdemir anısına uçacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2016 17:02

Yamaç paraşütçüleri, şehit Ömer Halisdemir anısına uçacak

Haberin Devamı

Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY, (DHA) - YAMAÇ Paraşütü Dünya Kupası (Paragliding World Cup) ön eleme yarışları, Aksaray sınırları içerisinde bulunan Hasandağı’nda başladı.
22-28 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek uçuşlarda 100’ü yabancı toplam 200 pilot katıldı. Paraşüt pilotları, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in Niğde’deki Çukurkuyu Köyü'ne iniş yapacak. 
Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, "Aksaray Valiliğimiz, belediyemiz ve diğer kurumlarımızın katkıları ile yapılan organizasyonda yaklaşık 13 farklı ülkeden 200’e yakın sporcu var. Buraya gelen pilotların tamamı üst düzey profesyonel pilotlar. Organizasyon toplamda bir hafta sürecek. Her gün buradan kalkan pilotlarımız farklı bir bölgeye uçacaklar. Mesafeler en az 70 kilometre. İlk uçuşumuz 15 Temmuz darbe kalkışmasında Hasandağı’nın öz evladı Ömer Halisdemir’in Niğde Bor İlçesi Çukurkuyu beldesine gerçekleştirilecek. Bu şekilde de aziz şehidimizin yad edilmesi gerçekleştirilmiş olacak" dedi.
Paraşüt pilotu Güner Akkaya ise Aksaray’da ikinci kez uçuş yapacağını belirterek, "Ama sanırım bu yıl biraz daha anlamlı. 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan Ömer Halis’in Çukurkuyu’daki kabrinin bulunduğu bölgeye ineceğiz. Bizim için oldukça anlamlı bir gün. Hainlere inat demokrasi şehidimizin kabrine gideceğiz. Bugün bizim için özel bir gün" dedi.
Paraşüt pilotu Özlem Çalışkan da "Şehit Ömer Halis Demir’in ailesi için uçuş yapacağız. Bugün onun köyüne iniş yapacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!