Yalvaç Grup Başkanı Yalvaç: “Dünyada Yerli Otomobil Satmak İstiyoruz”

Güncelleme Tarihi:

Yalvaç Grup Başkanı Yalvaç: “Dünyada Yerli Otomobil Satmak İstiyoruz”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2015 13:45

Otomotiv sektörünün önemli firmalarından Yalvaç Grup Başkanı Şefik Yalvaç, yerli otomobil konusundaki çalışmaları değerlendirdi.
Yalvaç, Türkiye’nin birçok alanda hızla geliştiğini vurgulayarak,” Yerli tank, hücumbot, motor üretiminden sonra ilk yerli otomobil üretimimizi de yaptık. Düşünsenize 2 TL’lik şarj ile 100 kilometre yol gidilebileceksiniz. 2019 sonuna kadar seri üretim planlanıyor. Türkiye yerli otomobil üretiminde çok başarılı bir adım attı. Gelecek 3-4 yıl içerisinde yerli araç Türkiye’ye ve dünyaya sunulacak” ifadesini kullandı.
“HAYALİMİZ GEÇEKLEŞİYOR”
“Avrupa’da özellikle Alman sokaklarında Türk yapımı arabaların gezdiğini göreceğiz” diyen Yalvaç şunları kaydetti:
“Bu çalışmalarından dolayı başta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a, bu projenin mimarı Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bir Türk markasıyla, geleceğin teknolojisinde etkin rol oynayacağız. Türkiye bu milli markayı oluşturmada emin adımlarla ilerliyor. Hedefimiz teknolojide önder ülke olmaktır.
Dünyada ekonomik savaşlar var. Dünya’daki savaşların özünde ekonomi yatıyor. Artık kimse kimsenin toprağı peşinde değil. Ekonomi varsa, her şey sizin. Bizim ülkemizde yapılan projelerde bir kesim karşı çıkıp çok bağırıp muhalefet yapıyorsa sorun yok demektir. Eğer yapılan projede o kesim sessiz kalıyorsa projede hata var demektir. Proje gözden geçirilmelidir diye düşünüyorum. “
“MİLLİ MARKAMIZI GURURLA TAŞIYACAĞIZ”
Yalvaç Grup olarak yurt dışında bayilikler kurup milli markayı gururla taşımak istediklerini söyleyen Yalvaç, “Gönlüm hep yerli otomobil satmaktan yanaydı. Bu projeye sonuna kadar destek vereceğiz. Hükümetin yapmış olduğu nokta atışları ile beraber otomotiv sektörü kimsenin inanamayacağı hedeflere ulaşacak” diye konuştu.
“Üretilen otomobilin çalıntı olduğuna dair iddialar var. Dünyada hiçbir otomobil tasarımı her şeyiyle bir ülkeye ait değildir” diyen Yalvaç, “Daha işin başlangıç aşamasında teşvik etmek yerine, kötü eleştirilerde bulunmayı doğru bulmuyorum. Proje başlangıcından bu güne kadar emeği geçen kim varsa gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!