Yalova’ya Kültür Han yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Yalova’ya Kültür Han yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2017 13:28

Yalova’ya Kültür Han yapılacak

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı tarafından Yalova’ya 10 dönümlük alan üzerine ‘Kültür Han’ yapılacak. Yalova’da mevcut alanların yetersizliği nedeniyle yapılacak olan projenin heyecan yarattığını söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, Milli Emlak Müdürlüğü’nden gerekli tahsislerin de yapıldığını bildirdi

‘Kültür ve turizm kenti’ olarak bilinen ve 1995 yılında il yapılmasının ardından 22 yıl geçen Yalova’da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hiçbir birimi bulunmuyor. Bu durum nedeniyle harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı, ülkede 40 şehre yapılacak olan ‘Kültür Han’ projesinden birini de Yalova’ya yapacak. Bu kapsamda yeni hastane projesinin hemen yanına Kültür Han yapılabilmesi için 10 dönümlük alan tahsis edildi.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Proje hakkında bilgilendiren Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, proje için 10 dönümlük alanın Milli Emlak Müdürlüğü’nden tahsis edildiğini bildirdi. Tali, “Kültür Han Projesi için Milli Emlak Müdürlüğü 10 dönümlük alan tahsis etti. Orası bir kültür merkezi olacak ve ‘Kültür Han’ haline getirilecek. Proje içerisinde sinema, tiyatro salonları, kütüphaneler, sergi ve fuaye alanları, cafe ve restoranlar, el sanatları eserlerinin sergileneceği alanlar var. Orası adeta bir yaşam merkezi, bir cazibe merkezi haline gelecek. Yalova’nın buna ihtiyacı var. Eğitim seviyesi yüksek bir iliz. STK’lar da çok. Bu konuda zaten sürekli talep geliyordu. Müsteşarımızın önerisiyle bu proje Yalova’da da hayata geçecek. Bu konuda Milletvekili Fikri Demirel Ankara’da takipte” dedi.

OSMANLI HANLARINDAN ESİNLENDİ

Müdür Tali, bu projenin bir sosyal sorumluluk görevi de yürüteceğini söyledi. Tali, “Bu han içerisinde butik işletmeler açacağız ve yapılan el emeği ürünler orada satılabilecek. Bu durum kültürel değerlerimizi korumamızı da sağlayacak. Osmanlı hanlarından esinlenerek hayata geçirilecek olan projeyle ilgili tahsis gerçekleşti. Şu an plan değişikliği yapılacak. İmar planıyla ilgili değişiklik de Yalova Belediye Meclisi’nde oylanacak” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!