Yalovalı öğrenciler ‘tarım’ kampında

Güncelleme Tarihi:

Yalovalı öğrenciler ‘tarım’ kampında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2017 15:04

Yalovalı öğrenciler ‘tarım’ kampında

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA 75'inci Yıl Ziya Gökalp İlkokulu’ndan 30 öğrenci, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’nca 81 ilde uygulanan “Lider Çocuk Tarım Kampı” faaliyetleri kapsamındaki kampa alındı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca öğrencilere doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla 2016 yılında 81 ilde uygulamaya konulan “Lider Çocuk Tarım Kampı” projesinin 2017 yılı temasında “Kırsal Turizm” konusu işlendi. 2017 yılının Birleşmiş Milletler tarafından “Kalkınma İçin Sürdürülebilir Turizm Uluslararası Yılı” olarak ilan edilmesi nedeniyle kampa alınan Yalova 75. Yıl Ziya Gökalp İlkokulu 4. sınıfından 30 öğrenciye sürdürülebilir çevre içerisinde doğal güzellikler ve sağlıklı tarımsal üretim konusunda farkındalık yaratmak, geleneksel kültür ve sanatı yaşatmak, kırsal yaşama ait bilgi ve deneyim alışverişinin yeni nesillere aktarılması ve kırsal yörelerin kalkınmasını sağlamak amacıyla ilk gün Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda, Yalova Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Yasin Özaslan eko tarım turizmi, çiftlik turizmi ve köy turizmini kapsayan “Kırsal Turizm” konulu sunum yaptı. Sunumun ardından öğrenciler geofit bahçesini gezdi ve sonrasında organik domates fidesi dikti.

Kampın ikinci gününde öğrencilere Akköy’de bulunan özel bir çiftlikte organik tarım alanları ile Garden A.Ş. işletmesindeki süs bitkileri üretim alanları gezdirilerek tohumdan fide üretimi konusunda bilgiler verildi. Kampın son gününde ise Teşvikiye’de bulunan bir kırsal turizm tesisinde öğrencilere yiyecek ikramı yapılarak değişik oyunlar oynandı ve burada öğrenciler gönüllerince eğlendi.

Kampa katılan öğrencilere önümüzdeki günlerde, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar tarafından katılım belgeleri törenle verilecek. Ayrıca öğrencilerin kamp faaliyetleri kapsamında aldıkları bilgi ve deneyimleri Türkiye genelini kapsayan bir kompozisyon yarışmasıyla pekiştirmeleri sağlanacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!