Yalova’da üç dernek tek çatı altında olacak

Güncelleme Tarihi:

Yalova’da üç dernek tek çatı altında olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 11:24

Yalova’da üç dernek tek çatı altında olacak

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da faaliyet gösteren Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Derneği (TUFAG), Yalova Folklor Eğitim Merkezi (YAFEM) ve Kuzey Kafkas Kültür Yardımlaşma Gençlik ve Spor Kulübü Derneklerini bir araya toplayacak olan “Yalova Belediyesi Dernekler Sarayı” inşaatı devam ediyor.

Tabanda 356 metrekare inşaat alanına sahip olan projenin toplam kullanım alanı 1750 metrekare olacak. Yalova Belediyesi tarafından yapımı devam eden Dernekler Sarayı projesi ile kentte faaliyet gösteren üç kültür derneği tek çatı altında toplanacak. İçerisinde çalışma salonlarının yer alacağı tesiste dernekler daha iyi imkanlarda çalışma fırsatı yaratacak. Bodrum artı 3 kat olarak gerçekleşecek projede çalışma salonlarının yanı sıra derneklerin idari ofisleri, toplantı salonları ve hobi alanları gibi sosyal donatılar da tesiste yer alacak.

İnşaatı devam eden Dernekler Sarayına giden ve incelemelerde bulunan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman çalışmaları yerinde gözlemledi. “Dernekler Sarayı geleceğimiz olan çocuklarımız için yapılan önemli bir projedir” diyen Başkan Salman, “Kentimizin folklor okulları olarak gördüğümüz bu üç derneğimiz binlerce çocuğumuza, gencimize bu alanda eğitim veriyorlar. Üç derneğimiz de her geçen gün büyümekte. Kentimizde bu alanda en büyük eksiklik fiziki mekan. Bu projeyle derneklerimizin sıkıntılarının tamamını ortadan kaldıracağız. Derneklerimize yapmış olduğumuz bu kompleks, yarınlarımız olan çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim almasına olanak sağlayacak. Kentimiz yılın 12 ayı kültür ve sanat etkinliklerinin yapıldığı bir kent. Özellikle yaz aylarında bu derneklerimiz düzenledikleri festivallerle kentimizin kültür sanat hayatına renk katıyor. Uluslararası birçok organizasyona imza atan bu derneklerimiz misafirlerini artık çok daha iyi şartlarda ağırlayacak ve ev sahipliği yapacaklar” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!