Yalova’da Sakal-ı Şerif coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Yalova’da Sakal-ı Şerif coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2018 13:29

Yalova’da Sakal-ı Şerif coşkusu

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da Altınova Belediyesi'nin girişimleriyle Sakal-ı Şerif, Ramazan ayının 15. günü münasebetiyle Altınova’nın tarihi Hersekzade Ahmet Paşa Camii’nde ziyarete açıldı.

Hersekzade Ahmet Paşa Camii’nde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Sakal-ı Şerif akşam namazı sonrası görevliler tarafından muhafaza edildiği kutusundan tekbirlerle çıkarıldı. Sakal-ı Şerif, teravih namazına kadar ziyarete açık kaldı. Sergilenen kutsal emaneti gören vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Salavat ve dualar eşliğinde Sakal-ı Şerif'i görmenin heyecanını yaşayanların bazıları bu anı cep telefonları ile kaydetti.

Sakal-ı Şerif ziyaretine vatandaşların yanı sıra Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, AK Parti SKM Başkanı Metin Tok, il genel ve belediye meclis üyeleri de katıldı.

“UNUTULMAZ AKŞAM”

Ziyarette konuşan Başkan Oral, “İslam toplumunda özellikle de Türkiye İslam geleneğinde Peygamberimize olan sevgi ve muhabbetin yeri kelimelerle tarif edilebilecek bir şey değil. Onun sevgisi sevgilerin ötesinde bir şey. İlçemizin Osmanlı’dan mirası olan tarihi Hersekzade Ahmet Paşa Camii’nde bu duyguyu yaşamak bizim için çok önemli. Unutulmaz bir akşam yaşıyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!