Yalova’da Orman Haftası kutlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Yalova’da Orman Haftası kutlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 13:10

Yalova’da Orman Haftası kutlanıyor

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Dünya Ormancılık Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi. 

Yalova Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Dünya Ormancılık Haftası nedeniyle düzenlenen program Adnan Menderes Mahallesi’nde Şehit Ahmet Uzun Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Yalova Orman İşletme Müdürü Mehmet Murat Bilinmiş, konuşmasında “Ülkemizin yüzde 28’ine yakın bir orman varlığı mevcut. Toplamda 22 bin hektar orman alanıyla bunların korunması, geliştirilmesi için bütün teşkilat olarak mücadele etmekteyiz. 12 yılda 900 bin hektar ağaçlandırma, erozyon kontrol çalışması yapıldı. Yalova’da 46 bin hektar ormanlık alanda çalışma yapıldı” dedi.

Müdür Bilinmiş’in konuşmasının ardından Dünya Ormancılık Haftası nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri de verildi. Ödülleri Orman İşletme Müdürü Mehmet Murat Bilinmiş ile törene katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Suat Parıldar, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Dal verdi. Ödüllerinin verilmesinin ardından da okul bahçesinde fidan dikimi yapıldı. Okul bahçesine 30 fidan dikilirken hafta boyunca dikilen fidan sayısının bine ulaştığı ifade edildi. Öte yandan yine hafta boyunca da vatandaşlara bin 500 adet çeşitli fidanların dağıtımı gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!