Yalova’da öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verilecek

Güncelleme Tarihi:

Yalova’da öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verilecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2017 09:32

Yalova’da öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verilecek

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)-YALOVA Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü arasından imzalanan protokolle öğrenciler kendileri için hazırlanan “Trafik Eğitim Pisti”nde uygulamalı olarak eğitim görecek.
Yalova'da 3 kurum arasındaki protokol Adnan Menderes Mahallesi’nde yapılan Trafik Eğitim Pisti’nde gerçekleştirildi. Törende protokole Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve Yalova İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Akçay imza attı.BElediye Başkanı Vefa Salman, imzaların ardından trafik alanında öğrencileri araçla dolaştırarak bilgilendirdi.
Törende konuşma yapan Salman, diğer mahallelerde de trafik eğitim pislerinin yapılacağını dile getirerek, “Burada ufak tefek eksikler var. Sosyal bir tesis olacak. Çocuklar aileleriyle gelebilecekler. Bugün Adnan Menderes Mahallesi’nde bunu yaptık. Daha sonra diğer mahallelerde de yapacağız.  Bunun hem Milli Eğitim ve hem emniyet ayağı var. Eğitim olmazsa olmazımız. Trafik önemli bir sorun. Trafikte kurallar çok önemli. Kuraldan önce saygı önemli.  Burası tam anlamıyla protokol sonrası hizmete girdiği zaman, açılışını yaptıktan sonra Milli Eğitim programlamayı yapacak. Emniyet de teknik desteği verecek. Ben şimdiden bu protokolün hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Devamının geleceğinin de müjdesini veriyorum” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ise, “Biz trafik eğitimini ilkokuldan itibaren başlatıyoruz. Emniyet Müdürlüğü ile trafik eğitimleriyle ilgili protokollerimiz var. Beraber çalışıyoruz.  Bu park sayesinde inşallah bundan sonraki çalışmalarımızı  bir kısmını burada gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!