Yalova'da öğrenciler yazarlarla buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Yalovada öğrenciler yazarlarla buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2017 14:24

Yalova'da öğrenciler yazarlarla buluşuyor

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da öğrencilere okumayı sevdirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak ve okudukları kitapların yazarları ile tanışmalarını sağlamak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Yazarlarla Buluşma Etkinliği” projesinin Ekim ayı konuğu Psikolog Yazar Tuncel Altunköprü oldu.

Öğretmen ve öğrencilerin buluştuğu söyleşi Şaban Temuge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yazara ait “Macera Geçidi” kitap serisinin “Yaşamak İçin” isimli kitabını okuyarak gelen öğrenciler, hazırladıkları sorular ile yazarla keyifli bir söyleşi gerçekleştirdiler. Söyleşiye verilen arada öğrenciler, yazar ile tanışma imkânı buldu ve bol bol fotoğraf çektirdi.

HEDEF İYİ İNSAN YETİŞTİRMEK

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun yaptığı açıklamada, “Öğrencilerin kitap okuma bilincini geliştirmek ve okudukları kitapların yazarları ile tanışmalarını sağlamak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından bir proje başlattık. Yazarlarla Buluşma Etkinliği Projesi ile anlayarak okuma alışkanlığını kazanmış, iyi insan olma özelliklerine sahip, milli ve manevi değerlerle donanmış, okuduğunu anlayan, sorgulayan, iyi şeyler yapmayı hedeflemiş, her yönüyle iyi yetişmiş nesiller yetişmesine, öğrenmeye katkıda bulunmaktır. Cehaletin yok olmasının yolu öğrenmekten geçer. Okumak da öğrenmenin yoludur” dedi.

Yazar Tuncel Altınköprü de “Çocuklarımıza kazandırabilecek en önemli faaliyetlerden biri kitap okumaktır. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin teknolojik ürünlerin hiç birisi kitabın yerini alma şansı yok. Biz kitaptan hiçbir şekilde vazgeçmemek, çocuklarımızı, büyüklerimizi de okuma alışkanlığına kazandırmak zorundayız” diye konuştu.

Söyleşinin ardından öğrencilerin yanlarında getirdikleri kitapları imzalayan yazar, öğretmen ve öğrenciler ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu, başta İl Milli Eğitim Müdürü Tosun olmak üzere söyleşinin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi çalışanlarına teşekkürlerini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!