Yalova’da öğrenciler sinema ile buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Yalova’da öğrenciler sinema ile buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 13:48

Yalova’da öğrenciler sinema ile buluşuyor

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve İl Kültür Turizm Müdürü Şeref Tali, ‘Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor’ protokolü imzaladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) arasında "Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor" projesi kapsamında iş birliği yapılarak Türkiye'de sinemaya gitme imkânı bulamayan öğrenciler sinemayla buluşacak. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve İl Kültür Turizm Müdürü Şeref Tali, “Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor” protokolü imzaladı. Protokolün amacının; öğrencilerde ve toplumda milli ve kültürel değerler yönünden farkındalık oluşturmak, topluma ve kişiye yararlı olacak temel değerleri gündeme getirerek öğrencileri hayata hazırlamak, kültürel, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunmak, öğrencilerin hayal gücünü geliştirmesine imkân sağlamak, anı kültürü oluşturmak ve çevresine daha duyarlı bireyler yetiştirmek olduğu belirtildi. Protokol ile 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda öğrenim gören öğrenciler, sinema salonlarında ücretsiz film seyretme olanağı bulacak. Yalova’da 2 bin 959 öğrenci, 23 Ekim-22 Aralık tarihleri arasında hafta içi Özdilek Cinetime’da Bakanlıkça uygun görülen sinema filmlerini izleyebilecekler. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

“Sinemanın öğrencilerin zihinsel, duygusal ve toplumsal gelişiminde önemli işlevi olması ve sosyal duyarlılığı yüksek bireyler yetişmesine fayda sağlaması amacıyla yürütülen proje kapsamında öğrencilerimizi sinema ile buluşturuyoruz. Kültürel ve sanatsal faaliyetlerin hayatı anlamlı kıldığını ve insan zihnini güzelleştirdiği bilinciyle faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bakanlığımızın belirlemiş olduğu Son Mektup, Evliya Çelebi Ölümsüzlük Suyu (Animasyon Filmi), Ertuğrul 1890, İksir (Animasyon Filmi) ve 120 filmleri beş gün öğrencilerimizle buluşacak. Müdürlüğümüz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Yalova Belediyesi ile beraber yürütmüş olduğumuz çalışmada öğrencilerimizin ulaşım hizmetleri Yalova Belediyesi tarafından karşılanacak. Etkinlik öğrencilerimizin kültürel, sosyal ve duygusal gelişimlere katkıda bulunması açısından oldukça önemlidir.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!