Yalova’da jandarma teşkilatının 178. kuruluş yılı kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Yalova’da jandarma teşkilatının 178. kuruluş yılı kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 12:41

Yalova’da jandarma teşkilatının 178. kuruluş yılı kutlandı

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da Jandarma Teşkilatı’nın 178. kuruluş yılı düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamalar kapsamında Yalova Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Yeşilöz, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Jandarma Teşkilatı’nın 178. yılı nedeniyle Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda kutlama programı gerçekleştirildi. Törene Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Garnizon Komutanı ve Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Ayhan Gedik, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür, Yalova Emniyet Müdürü M.Hakan Fındık, teşkilat mensupları ile kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri katıldı.

Tören, Albay Yeşilöz’ün anıta çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunun yapıldığı ve İstiklal Marşı’nın okunduğu törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Jandarma Albay Mehmet Kasım Ermiş gerçekleştirdi.

Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olduklarını söyleyen Albay Ermiş, “Bugün Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan ve mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 178. yıldönümünü gururla kutlamanın onur mutluluk ve heyecanı içerisindeyiz. Başarılarla dolu 178 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bu güne, yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliğiyle kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler ulusumuzun bu teveccühünün bilinicinde hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını korumak perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında ülkemizin her noktasında gece, gündüz, soğuk, sıcak, yağmur, çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş bundan sonra da olmaya devam edecektir. Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeli ile jandarma üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu, vatandaşa insan merkezli adaletli sevgi ve şefkatle birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımı ile her zaman halkının yanında yer almıştır” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN GÜCÜ VE TEMİNATIDIR”

Albay Ermiş, teşkilatın sürekli kendini yenilediğini de söyledi. Albay Ermiş, “Jandarma Teşkilatı halkımızın huzur ve güvenini sağlamak maksadı ile başta teröristlerle mücadele etmek üzere suç ve suç unsurlarıyla mücadelenin gerektirdiği personelinin her koşulda görev yapacağı şekilde fiziki ve mesleki bakımdan eğitilmesi, ihtiyaca cevap verebilen bir kuvvet yapısının oluşturulması, modern silah, araç ve gereçlerin temin edilmesi konularında kendisini sürekli yenilemektedir. Jandarma üstün vazife anlayışı sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücüyle kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü ve teminatıdır.”

Konuşmanın ardından Jandarma konulu, resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilere ödüllerini Yalova Valisi Tuğba Yılmaz verdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!