Yalova’da ilk ders zilini Vali Yılmaz çaldı

Güncelleme Tarihi:

Yalova’da ilk ders zilini Vali Yılmaz çaldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2018 13:56

Yalova’da ilk ders zilini Vali Yılmaz çaldı

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da yeni eğitim-öğretim yılı ilk ders zilinin çalmasıyla başladı. Müfettiş Hamdi Girgin İlkokulu’nda yapılan programda ilk ders zilini Yalova Valisi Tuğba Yılmaz çaldı. Programda eski Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu’nun annesi adına yaptırılan Suna Binicioğlu Anaokulu ve Z Kütüphane’nin da açılışı yapıldı.

Yalova’da 2018-2019 eğitim-öğretim dönemi Müfettiş Hamdi Girgin İlkokulu’nda yapılan törenle başladı. İlk ders zilini ise Yalova Valisi Tuğba Yılmaz çaldı. Yalova’da 43 bin 61 öğrenci ve 3 bin 142 öğretmen ders başı yaptı.

Okul bahçesinde düzenlenen törene Yalova Valisi Tuğba Yılmaz’ın yanı sıra Yalova Belediye Başkan Vekili Adil Ürekli, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Emniyet Müdürü Hakan Fındık, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Gemalmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan, Eski Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu ile kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri ile öğrenci ve velileri katıldı.

43 BİN 61 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

Programın açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun gerçekleştirdi. Tosun, “Yeni bir eğitim öğretim yılı 43 bin 61 öğrencimiz ve 3 bin 142 kişilik maarif ordumuzun okullarıyla buluşmasıyla başlıyor. Eğitim camiası olarak 2018-2019 eğitim-öğretim dönemine başlamanın coşku ve heyecanı içerisindeyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi, ‘Bir milleti hür, şanlı ve bağımsız şanlı yüksek bir toplum olarak yaşatan da köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir.’ Sevgi, umut ve değişimi yapma gayreti tüm eğitim öğretim dönemi boyunca kılavuzumuz olacaktır” dedi.

VELİLERE SESLENDİ

Velilere de seslenen Müdür Tosun, “Eğitim ailede başlar. Unutmayın ki evlat istediğiniz gibi değil yetiştirdiğiniz gibi olacaktır. Bu süreçte çocuklarımıza yapıcı bir yaklaşımla destek vermeliyiz. Hoşgörüyle yetiştirilen çocuk sabırlı olmayı, destek verilerek yetiştirilen çocuk güven duymayı, övülerek yetiştirilen çocuk takdir etmeyi, güven ortamında yetiştirilen çocuk ise kendinden emin olmayı öğrenir. Günümüzde ebeveynlik yapmak eskiye göre çok daha dikkatli ve özenli olmayı gerektirir” diye konuştu.

YALOVALI İŞADAMLARINA ÇAĞRIDA BULUNDU

Okula anaokulu ve Z kütüphane kazandıran Eski Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu da bir konuşma yaptı. Yalova’da iş yapan ve Yalova’dan kazanç elde eden işadamlarına çağrıda bulunan Binicioğlu, “Bu bulunduğumuz alanın benim için de büyük bir önemi var. Bu okul binasını da belediye başkanlığım döneminde bağışlarla ve belediyenin katkılarıyla bitirdik. Şu anda gerçekten iyi bir bina ortaya çıktı ve bu mahallemizin ihtiyacını giderdi. Bu arsayı da Sayın Mustafa Çiftçi bağışlamıştı. Belediye başkanlığımız döneminde iki okul yaptık böyle. İki tane de üniversiteye okul yaptık, verdik. Şimdi ben yarım kalan işi tamamlamak istedim. Anaokulu ihtiyacı büyüktü. Şu anda yaptığımız bu okul helal parayla kazandığımız, çalışarak kazandığımız parayla yapılan bir okuldur. Biz çok zengin bir insan değiliz. Bizim de daha çok imkanlarımız olsa da tüm okullara bunu yapabilsek. Yalova’da tanıdığım çok zengin insan var. Yalova’dan kazanmış, Yalova’nın imkanlarıyla büyümüş kişiler var. Onlara da buradan sesleniyorum. Onların da biraz Yalova’ya katkısının olması lazım. Onlardan rica ediyoruz. Bu çok zevkli bir şey. Her türlü maddi imkandan daha zevkli bir şey bu. Bu mahallede özellikle ihtiyaç olduğu için yaptık ama bir yandan da Yalova’ya olan minnet borcumu ödemek adına bunu yaptırdım. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“NESİLLER İNŞA EDİYORUZ”

Yeni eğitim-öğretim döneminin hayırlı olmasını dileyen Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ise, “Biz idareciler okullarımızın böyle tekrar çocuklarımızla şenlenmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Yeni bir heyecan içerisindeyiz. Bugün de ilimizde eğitim-öğretim yılının açılışının hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Çocuklarımız yazın hem dinlendiler hem ders çalıştılar ama biz hep ders çalıştık. Okulların tatil olmasıyla ilimizde okullarımızda onarımlar tadilatlar yapıldı. Projeler başlattık. Malzeme ihtiyaçlarıyla ilgili sorunların giderilmesine yönelik çalıştık. Okul güvenlik sayımızı 73’e çıkarttık. Bu vesileyle bu çabanın sonucu olarak da öğrencilerimizin bu mutlu gününe ortak olduk. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Öğrencilerimiz hangi mesleği seçerlerse seçsinler, iyi bir vatandaş olunması, milli ve manevi değerlerimizin ışığında yetişmesi hepsinden daha önemli. Öğretmenlerimize de başarılar diliyorum. Biz nesiller inşa ediyoruz. Bu anlamda da öğretmenlerimize büyük iş düşüyor. Onların çabalarını takdir ediyorum. Velilerimize yönelik olarak da öğretmenlerimizin çabalarına ortak olmalarını, çocuklarını bilinçli bir şekilde yetiştirmelerini arzu ediyorum” dedi.

“2019’DA TEKLİ EĞİTİME GEÇİYORUZ”

2019 yılında Yalova’da tekli eğitime geçileceği müjdesini de veren Vali Yılmaz, “Burada hem eğitim-öğretim döneminin açılışını yapıyoruz ama bir taraftan da hayırseverimizin gerçekleştirmiş olduğu anaokulunun açılışını yapacağız. Bu çalışmaların örnek olmasını diliyorum. Nihayetinde biz geçen sene 100 derslik kazandırdık, ondan önceki yıl da 96 derslik kazandırdık. Bu sene 220 dersliği tamamlayacağız. Bir kısmı ihale edildi, bir kısmı teslim alınacak. 2019 yılında tekli eğitime geçeceğiz ve ilimiz de bu yöndeki hazırlıklarını tamamladı. 2019’da tekli eğitime geçeceğiz. Hayırseverimize de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SUNA BİNİCİOĞLU ANAOKULU DUALARLA AÇILDI

Yapılan konuşmanın ardından Vali Tuğba Yılmaz, Barbaros Binicioğlu’na teşekkür plaketi takdim etti. Vali Yılmaz, Suna Binicioğlu’na ise çiçek takdim etti. Programda halk oyunları ekibi de gösterilerde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından ilk ders zilini Vali Tuğba Yılmaz çaldı. Ardından da Suna Binicioğlu 2 derslikli anaokulu ve Z kütüphanenin açılışı duaların okunmasıyla yapıldı. Burada okulu gezen protokol heyeti, minik öğrencilere çeşitli hediyeler armağan etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!