Yalova'da eğitim kurumlarının müdürleri eğitimde niteliği artırma toplantısı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Yalovada eğitim kurumlarının müdürleri eğitimde niteliği artırma toplantısı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2017 13:31

Yalova'da eğitim kurumlarının müdürleri eğitimde niteliği artırma toplantısı yaptı

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Eğitim Kurumu Müdürleri Kurul Toplantısı" gerçekleştirildi. 

Eğitim öğretim hizmetlerinin uygulanmasında birlikteliği sağlamak, hizmetin niteliğini artırmak, karşılaşılan sorunlar ve çözümüne yönelik gerekli tedbirleri almak üzere, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun başkanlığında, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticileri ile okul ve kurum müdürlerinin katılımıyla Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda Eğitim Kurumu Müdürleri Kurul Toplantısı yapıldı. Toplantıda ayrıca; beyaz bayrak almaya hak kazanan 25 okula, beslenme dostu okul olmaya hak kazanan 22 okula belgeleri İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Sağlık Müdürü Ali Daştan ve İl Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Dedecan tarafından verildi. 2016-2017 yılında yapılan çalışmaların genel bir değerlendirilmesinin yapılmasının ardından, projelerin yanında yeni müfredat programının uygulanması, değerler eğitimine önem verilmesi, resmi nezaket ve protokol kurallarının önemi, okul ve kurumlardaki güvenlik tedbirleri, sosyal-kültürel faaliyetlere öğrencilerin daha fazla yönlendirilmesi, DYK (Destekleme Ve Yetiştirme Kursları) gibi pek çok önemli konu toplantıda ele alındı. Destekleme Yetiştirme Kursları’na il genelinden 10 bin 469 öğrencinin kayıt olduğu belirtildi. Yüzde 99 yerleşme oranı ile Türkiye genelinde Yalova 1. sıraya yerleşti. Öğrencilerin Destekleme Yetiştirme Kursları’na yoğun katılım sağlamasının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Müdür Tosun, bu başarının oluşmasında emeği geçen ve özveriyle çalışan idareci ve öğretmenlere teşekkür etti.

Tosun, öğretmenlerin toplumun şekillenmesinde çok önemli bir görev üstlendiğini belirterek Türkiye’de öğrencilere artık değerler eğitimi ekseninde eğitim verileceğini söyledi. Yenilenen müfredatın amaçlarından bahseden Tosun, “Türkiye’de bundan sonra yapılacak tüm iş ve işlemler bu çerçevede olacak. Çünkü biz değerlerimizle varız. Aliya İzzetbegoviç’in dediği gibi: ‘Savaş yenildiğiniz zaman kaybedilmez; savaş, düşmana benzediğiniz zaman kaybedilir.’ Biz başkasının uydusu değil, köklü ve kültürü ve medeniyeti olan bir milletiz” diye konuştu. Tosun’un toplantıya katılan okul ve kurum yöneticilerine teşekkür etmesinin ardından sona erdi.


FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!