Yalova’da diyabet eğitimleri devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Yalova’da diyabet eğitimleri devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 12:25

Yalova’da diyabet eğitimleri devam ediyor

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Eğitim ve Staj Birimi tarafından organize edilen Diyabet Eğitimleri devam ediyor.

Eğitim öncesinde Basın ve İletişim Birim Sorumlusu Sevda Ünlü öğrencilerle sohbet ederek, kurum ve MHRS-SABİM-Teşekkür Noktaları konusunda kısa bilgiler verdi. Sonrasında Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Savaş Karataş ve Diyetisyen Mert Aşit, Yalova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci ve öğretmenlere Diyabet Hastalığı ve Doğru Beslenme konularında eğitim verdi. Eğitim sonrasında uzmanlar, öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

Eğitim sonrasında açıklamada bulunan Dr. Savaş Karataş ve Diyetisyen Mert Aşit, “Yalova'da diyabet konusunda farkındalık yaratmak için özelikle 2016 yılı boyunca gerek hastanede Diyabet Okulunda gerekse hastaların bizzat yaşadıkları yerlere giderek eğitimler verdik.  2017 yılında da bu konuda yeni projeler ile Yalova halkına hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi.

Okul Müdürü Fatih Olgun da eğitim için teşekkürlerini ileterek genç yaşta bu konularda bilinçlenmenin önemini vurguladı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!