Yalova’da bitkisel atık yağlar toplanıyor

Güncelleme Tarihi:

Yalova’da bitkisel atık yağlar toplanıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 13:10

Yalova’da bitkisel atık yağlar toplanıyor

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, çevre kirliliğinin en önemli etkenlerinden olan bitkisel atık yağ toplama çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürüyor.

Yalova Belediyesi’ne bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bitkisel atık yağ toplama çalışmaları hız kazandı. Yapılan açıklamada kullanılmış bitkisel atık yağların 1 litresinin lavabolara dökülmesinin 1 milyon litre içme suyunu kullanılmaz hale getirdiği ve yüzey sularında yaşayan canlı hayatını tehlikeye soktuğu, kanalizasyon hatlarında boru kesitlerini daralttığı ve tıkanmalara sebep olduğu belirtildi. Daha kötü sonuçların meydana gelmemesi adına Yalova Belediyesi 2016 yılından bu yana işletmelerden 37 bin 356 litre atık yağ toplayıp, bu konu hakkında vatandaşları daha ayrıntılı bilgilendirmek amacıyla Umut Merkezleri ve okullarda kampanyalar düzenleyerek konunun önemini vurguluyor.

Yalova Belediyesi tarafından toplama noktası olan belirlenen Umut Merkezleri ve Çözüm Merkezlerine atık yağını getiren vatandaşlara 5 litre atık yağa 1 litre temiz yağ, 2 litre yağa 0,25 litre sıvı sabun veya 0,75 litre bulaşık deterjanı, 1 litre atık yağa bulaşık süngeri veya temizlik bezi hediye ediyor.

Vatandaşlar evsel bitkisel atık yağların toplanması için Yalova Belediyesi Çağrı Merkezi 444 8 777’yi arayabilir.  
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!