Yalova’da 23 Nisan coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Yalova’da 23 Nisan coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2017 15:04

Yalova’da 23 Nisan coşkusu

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)-  YALOVA’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkuyla kutlandı. Öğrencilerin halk oyunları gösterileri ise büyük alkış aldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 97'nci yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle gerçekleştirilen kutlama programı 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. 23 Nisan coşkusunun yaşandığı kentteki törene Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu temsilcisi ile öğrenciler katıldı.

Düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tosun ise Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Çelenk sunma töreninin ardından program Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda devam etti. Burada günün anlam ve önemine ilişkin İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tosun bir konuşma yaptı. Müdür Tosun, “İstikbal harbine yön vermiş olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 15 Temmuz 2016’da milletimizin özgür ve hür yaşama iradesini hedef alan alçakça saldırıyla karşı karşıya kalmıştır. Bu saldırıya karşı milletimizin verdiği cevap; ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ anlayışının tüm benliğimizde yer ettiğinin göstergesi olmuştur. Çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm dünyada ayrı bir yer edinmiştir. Milletimiz bu anlamlı günü, tüm dünya çocuklarının katıldığı bir barış ve kardeşlik şölenine dönüştürmüştür. Sevgili öğrenciler; bu günü güle eğlene kutlayın. Milli ve manevi değerlerimizi içselleştirerek durmadan çalışın, araştırın, bilim üretin. Bizi biz yapan Çanakkale Savaşı’nı, Kurtuluş Savaşı’nı ve 15 Temmuz’u unutmayın. Devletimizi ve bayrağımızı yüceltin” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından 75. Yıl Ziya Gökalp İlkokulu öğrencilerinden Zeynep İrem Han ile Mehmet Ege Şölen, 23 Nisan şiirleri okudu. Kutlamalar kapsamında 75. Yıl Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndan öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı oratoryo büyük beğeni topladı. Halk Eğitim Merkezi kursiyeri olan öğrenciler ile Azerbaycan’dan gelen öğrencilerin halk oyunları gösterileri ise izleyicilerden büyük alkış aldı.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!