Yalova Üniversitesi'nin yeni logosuna büyük tepki

Güncelleme Tarihi:

Yalova Üniversitesinin yeni logosuna büyük tepki
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2016 15:25

2008 yılında kurulan Yalova Üniversitesi'nin logosu Yürüyen Köşk'ü simgeleyen bir görsel taşıyordu. Ancak logo 2013 yılında hiçbir gerekçe gösterilmeksizin, üniversite yönetimi tarafından değiştirildi. Bu duruma halk büyük tepki gösterdi, ancak üniversite yönetimi tepkileri dikkate almadı ve Yürüyen Köşk'lü logoya geri dönülmedi. Bunun üzerine araştırmacı yazar Metin Erdoğan "Yalova Üniversitesi büyük bir hatanın içindedir. Yürüyen Köşk, Yalova'yı simgeleyen en önemli semboldür. Dünyada eşi ve benzeri yoktur. Yalova Üniversitesi, Yalova'yı hiçbir şekilde yansıtmayan bu yeni logo tasarımından acilen vazgeçmeli ve eski logosuna geri dönmelidir" açıklaması yaptı. Bu açıklamaya Yalovalılar da destek veriyor.

Haberin Devamı

Araştırmacı yazar Metin Erdoğan, Yürüyen Köşk'ün sadece Türkiye'de değil, tüm dünya üzerinde ilk ve tek olduğunu belirterek "Böylesine güzel bir simge neden yok edilmek istenir? Akıl alması güç bir olay" açıklaması yaptı. Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer'in de köşesinden duyurduğu açıklama, toplumda geniş yankı buldu.

BU HATADAN ACİLEN DÖNÜLMELİ

Metin Erdoğan, üniversite yönetiminin bu hatadan döneceğini umduğunu belirterek, "Atatürk'ün 'Benim kentim' dediği Yalova'daki üniversitenin kuruluş logosu olan 'Yürüyen Köşk' resmi, 2013 yılında gerekçesiz bir şekilde silinmiş ve yerine sağdaki Yalova'yı hiçbir şekilde yansıtmayan başka bir logo kullanılmaya başlanmıştır. Konu tarafımdan 5 Eylül 2016 tarihinde Rektörlük ile görüşülmüştür. Rektörlük eski tasarımın tekrar kurumsal logo olması konusunun üniversite senatosunda değerlendirileceği açıklamasını yapmış, ama hiçbir ilerleme kaydedilmemiştir. Yürüyen Köşk sadece Yalova’nın değil dünyanın en özel köşküdür. Bir ağacın dalı kesilmesin diye metrelerce yürütülen bir köşk, dünyanın başka hiçbir yerinde yoktur. Dünyada hiçbir önder, Atatürk gibi böylesine önemli çevresel bir mesaj vermemiştir ve bu mesajın bahşedildiği kent Yalova’dır. Köşk’ün Yalova’da bulunması, Yalova için çok büyük bir onurdur. Atatürk, dünyada çevrecilik mesajı veren ilk önderdir. Bu çok büyük bir değerdir, çok büyük kıymettir. Şimdi çok sayıda kişi ve kuruluş merakla Üniversite'nin alacağı kararı beklemektedir. Bir bilim yuvası olan bir üniversitenin böylesine önemli bir konuyu görmezden gelmesi ve yok sayması kabul edilemez. Yürüyen Köşk doğa sembolüdür ve Yalova'nın tartışmasız markasıdır. Ata yadigarı olan Köşk'ün, 2017 yılı UNESCO Dünya Kültür Miras adayı olması nedeniyle orijinal logo bugün daha büyük bir önem kazanmıştır" dedi.

Haberin Devamı

Yalova Üniversitesinin yeni logosuna büyük tepki

BAKMADAN GEÇME!