Yalova sahiline yeni otomasyon sistemi

Güncelleme Tarihi:

Yalova sahiline yeni otomasyon sistemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 16:35

Yalova sahiline yeni otomasyon sistemi

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Belediyesi, Gazipaşa Caddesi (sahil) üzerinde araç trafiğini engellemek adına yeni bir otomasyon sistemine geçiş yaptı. Gazipaşa Caddesi’ni 6 bölgeye ayıran Yalova Belediyesi, tapu kayıt sistemine göre yaptığı yeni sistemde binalarda ikamet eden vatandaşlara sadece kendi bölgelerine giriş çıkış hakkı tanıdı. Kademeli olarak yapılan yeni sistem, 9 Haziran Cuma günü tam kapasiteli olarak devreye alınacak.

Özellikle yaz aylarında yaya trafiğinin en yoğun olduğu bölge olan sahil bandında araçlar insanların arasına girerek tehlike yaratmaktaydı. Bu problemin tamamen ortadan kalkması için çalışma yapan Yalova Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, Gazipaşa Caddesi’ni 6 bölgeye ayırdı. İkamet kayıtlarına göre hak sahiplerine kendi bölgelerine giriş çıkış yapabilecekleri kartları hazırlandı.

Yeni sisteme göre 6 bölge ve uygulama şu şekilde oldu;

1.bölge trafik dolaşım planı (mavi bölge)

Bu bölgeye giriş yapan araçlar Sema Sokak’tan giriş yaparak, Gazi Paşa Caddesi’ni kullanarak Cumhuriyet Meydanı’na ulaşacak. Bu bölgede toptan dağıtım cepleri bulunması sebebiyle araç parkı yapılması yasak. İl Trafik Komisyonu’nca belirlenen saatlerde toptan dağıtım araçları bu bölgeye giriş yapacaklar.

2.bölge trafik dolaşım planı (kırmızı bölge)

Bu bölgeye giriş yapmak için Sema Sokak’tan gelip PTT yanından giriş yaparak bölgedeki ticari aktivitelere servis sağlayacak. Daha sonra yine PTT yanından çıkış yaparak Gazi Paşa Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na çıkış yapılacak. İl Trafik Komisyonu’nca belirlenen saatlerde toptan dağıtım araçları bu bölgeye giriş yapacaklar.

3.bölge trafik dolaşım planı (sarı bölge)

Bu bölgeye giriş Fatih Caddesi’nden sağa dönerek Namık Kemal Sokak’ı kullanacaklar. Bu bölgede bulunan ticari işletmelere servis hizmeti verdikten sonra Rauf Orbay Sokak’ı kullanarak çıkış yapacaklar.

4.bölge trafik dolaşım planı (mor bölge)

Bu bölgeye girişler Fatih Caddesi’ni kullanarak, Stadyum Caddesi’ne yapılacak. Bu bölgeye giriş ve çıkışlar tek bir noktadan, Stadyum Caddesi’nden yapılacak.

5.bölge trafik dolaşım planı (turuncu bölge)

Bu bölgeye girişler Fatih Caddesi’nden, Marmara Caddesi’ni kullanarak yapılacak. Bu bölgeye giriş ve çıkışlar tek bir noktadan, Marmara Caddesi’nden yapılacak.

6.bölge trafik dolaşım planı (mavi bölge)

Bu bölge girişler Fatih Caddesi’nden, Türkmen Sokak kullanılarak yapılacak. Bu bölgeye giriş ve çıkışlar tek bir noktadan, Türkmen Sokak’tan yapılacak.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!