Yalova, kitap okudu

Güncelleme Tarihi:

Yalova, kitap okudu
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 14:16

Yalova, kitap okudu

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- KÜTÜPHANELER Haftası etkinlikleri kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen kitap okuma etkinliği Yalova’da da gerçekleştirildi. Etkinliğe öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra protokol de destek verdi.

Vatandaşlara kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ve bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla eş zamanlı kitap okuma etkinliği düzenlendi. ‘81 İlde Kitap Okuyoruz’ projesi kapsamında Yalova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, Kütüphane Müdürü Bünyami Utar ile Gençlik Merkezi gönüllüleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda açık havada, bürokratlardan öğrencilere herkes kitap okumanın keyfini çıkardı. İl Halk Kütüphanesi tarafından temin edilen kitaplar ise okuyuculara hediye edildi. Burada kısa bir konuşma yapan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Bünyami Utar, “Yeni yolculuklara çıkmak, keşfetmek, üretmek, paylaşmak ve sevmek için insan okur. Kütüphane farklılığı kabul etmenin hoşgörünün kaynağıdır. Kütüphane aydınlıktır, bir şehrin kalbidir. Kütüphaneler sahip olduğu çeşitli eserlerle muazzam sayıda kaynaklarla, kullanıcılarına farklı kültür ürünlerini gözlemleyerek öğrenme fırsatını sunarak toplumların, kültür birikimlerinin korunmasını, yaşatılmasını ve kültürel mirasın geleceğe aktarılmasını sağlar” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!