Yalova, güvenli il

Güncelleme Tarihi:

Yalova, güvenli il
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2017 17:13

Yalova, güvenli il

Haberin Devamı

 Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,DHA-YALOVA Emniyet Müdürü Hakan Fındık, Yalova’nın istatistiklere göre güvenli bir il olduğunu söyledi.

Yalova İl Emniyet Müdürü Hakan Fındık, makamında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Tanışma ve sohbet şeklinde geçen ziyarette basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Müdür Fındık, hizmet binalarının artık yetersiz geldiğini dile getirdi.

Yalova’nın tüm birimlerinin içerisinde olduğu yeni bir emniyet hizmet binasına ihtiyacı olduğunu söyleyen Müdür Fındık, bu konuda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Fındık, “Emniyet Müdürlüğü binasıyla ilgili çalışmalarımız var. Yalova Belediyesi’nden yeni bir yer tahsis ettik. Orada yeni ek bir bina olarak kullanacağız. Onun yanı sıra Bursa Yolu’nda bir yer var orayla ilgili çalışıyoruz. Alt yapıyı güçlendirmek istiyoruz” diye konuştu.

Uyuşturucu ile mücadele konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Müdür Fındık, bu kapsamda en büyük mücadelenin Bağlarbaşı Mahallesi’nde yapıldığını belirtti. Uyuşturucu yakalama oranının da arttığını söyleyen Fındık, “Sıkıntılı bir mahallemiz var. Orayla mücadele sadece bizim işimiz değil. Herkesin işi bu. FETÖ mücadelesine rağmen uyuşturucu yakalama oranlarını 2 seneye göre 3’e katlamışız” dedi.

İstatistikî bilgilere göre Yalova’nın Türkiye’nin sayılı güvenli şehirleri arasında olduğunu söyleyen Müdür Fındık, “Yalova, istatistik bilimine göre güvenli bir il. İstatistik bilimi var. Tüm illerde rakamlar var. Diğer iller Yalova’ya göre çok daha sorunlu. Güzel bir iliz. Biz daha iyisi olabilir diye çalışıyoruz. Bu işin bilimi; bu il güvenli bir il diyor. Burada sorun edilen konular başka illerde görülmüyor çünkü aynı konulardan yüzlerce var. Her konuda iyi iliz. Oto kontrolü çok iyi. En fazla 155’e bilgi verilen illerden biri, kültür seviyesi yüksek. İyi değil, çok iyi bir iliz. 10 konu varsa 9’unda Yalova çok iyi durumda” diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!