Yalova’da Cumhuriyet Yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Yalova’da Cumhuriyet Yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 19:29

YALOVA'DA Kİ CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ BİNLERCE KİŞİNİN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşünde coşku adeta caddelere taştı. Elinde bayraklar ve meşaleler taşıyan binlerce Yalovalı marşlar eşliğinde yürüdü.
Yalova Belediyesi’nin düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü için binlerce kişi başlangıç noktası olan Spor Caddesi’nde toplandı. Yürüyüşe katılanlara Türk Bayrakları ve meşaleler dağıtıldı. Ardından Yalovalılara hitap eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk, Cumhuriyetçiliği, hükümdarlık ve saltanatın kaldırılmasında rol oynayan bir yönetim biçimi olarak nitelendirmemiş; Ülkemizi demokrasi ışığıyla aydınlatan bir anlayış olarak bizlere aktarmıştır. Bu nedenle Cumhuriyet; özgürlüktür, halkın iradesine ve toplumun değer yargılarına saygı duymaktır. Cumhuriyet; dil, din, ırk, mezhep, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin bireyin özgürleştirilmesidir. Kısacası Cumhuriyet; anlamının tam karşılığı olan ‘Halkın Egemenliğidir’.
Büyük Önder Atatürk gençlere hitaben ‘Cumhuriyeti biz kurduk; onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz’ diyerek onlara bu konuda olan inancını ve güvenini ortaya koymuştur. Cumhuriyetimizin en önemli yapı taşı olan gençlerimiz hür vicdan, fikir ve iradeleriyle geçmişte olduğu gibi günümüzde ve gelecekte de Cumhuriyetimizin savunucuları olup onu daha da yücelteceklerine Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk gibi yürekten inanıyorum" dedi.
Konuşmasının ardından tüm CHP’li belediye başkanlarını yanına davet eden Salman halkı selamladı.
Ardından başlayan yürüyüşte vatandaşlar meşaleler ve bayraklarla muhteşem bir tablo oluşturdular. Yürüyen binlerce Yalovalıya yürüyüşe katılamayan diğer vatandaşlar da evlerinin balkonlarından alkışlarıyla destek verdiler. Spor Caddesi, Çeşme Sokak, İstanbul Caddesi Sefabey Caddesi’ni takiben Cengiz Koçal Caddesi’ne çıkan vatandaşlar, yürüyüşü Cumhuriyet Meydanında sona erdirdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!