Yalova Belediyesi’nden atla terapi eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Yalova Belediyesi’nden atla terapi eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 17:06

Yalova Belediyesi’nden atla terapi eğitimi

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Belediyesi ile Türkiye Jokey Kulübü’nün iş birliğince düzenlenen atla terapi etkinliğinin ilki yapıldı. Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan programa, özel çocukları Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman uğurladı.

Bursa Osmangazi Hipodromu’nda ata binen engelli çocukların terapist eşliğinde at üstünde egzersiz yaparak vücut kaslarını geliştirip hem bedensel hem de psikolojik açıdan rahatlamaları sağlanıyor. Özellikle engelli bireylere sosyal, psikolojik ve fiziksel anlamda fayda sağladığı genel olarak kabul edilen atla terapi seansları başlamış oldu. Yalova’dan giden 7 engelli çocuk terapist eşliğinde ata binerken mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Yalova Belediyesi bu programı özel çocukların sağlığına bir an önce kavuşabilmeleri için haftada bir gün uygulamaya koydu. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman aileler ve çocukları uğurlarken, “Özel çocuklarımız için düzenlemiş olduğumuz bu etkinliğin kısa zamanda fayda göstermesini diliyorum. Yalova Belediyesi olarak onlara yardımcı olacak her imkanı sağlamaya gayret göstermeye devam edeceğiz” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!