Yalova Belediye Başkanı Salman'dan, Yürüyen Köşk görsellerinin tahribine tepki

Güncelleme Tarihi:

Yalova Belediye Başkanı Salmandan, Yürüyen Köşk görsellerinin tahribine tepki
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2017 15:35

Yalova Belediye Başkanı Salman'dan, Yürüyen Köşk görsellerinin tahribine tepki

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER / YALOVA, (DHA) - YALOVA Belediyesi tarafından Doğu Sahil Bandı girişine yapılan ve içerisinde Yürüyen Köşk’ün anlatıldığı görsellerin yer aldığı panolar bazı kişilerce tahrip edildi. Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman, “Kızdığım, üzüldüğüm konu yapılan hizmete zarar verilmesi değil, Atatürk’ün hatırasına yapılan saygısızlık” dedi.
Yalova Belediyesi, içerisinde çevre abidesi Yürüyen Köşk’ün de yer aldığı Doğu Sahil Bandı’nda düzenlmemeler yaptı. Yalova Belediyesi tarafından İDO girişine hazırlanan panolarda Yürüyen Köşk’ün hikayesi anlatılarak, o dönemde yürütme işlemi esnasında çekilen fotoğraflar sergilendi. Girişe konan ışıklı sütunda ise köşkün hikayesi anlatıldı. Daha önce yol boyunca konan tabelalara zarar veren bazı kişiler, bu kez girişte bulunan sütunu hedef aldı. Işıklı levhayı parçalayan bu kişiler görsellerin yer aldığı tanıtım panolarına da zarar verdi.
'ATAMIZA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ'
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, ‘Yalova Benim Kentimdir’ diyerek bu kente ve bu kentin insanına olan sevgisini ortaya koyduğunu belirterek şunları söyledi:
"Bu ülkenin her bir yurttaşı Ulu Önder Atatürk'e çok şey borçlu. Biz Yalovalı'lar çok daha fazla borçluyuz. Bu kente yapmış olduklarını insanlar tam olarak bilmiyor. İnanıyorum ki bilseler bu yaptıklarından utanırlar. Bu tahribat başka bir yerde olmuş olsa belki umursanmayabilir, ancak burası sıradan bir yer değil. O nedenle bu konu sineye çekilebilecek bir konu değil. Bu bölgeyi baştan aşağıya temizledik, ışıklandırdık. İnsanların aileleri ile geldiği bir yer haline getirdik. Bu bölge Atamızın mirası Yürüyen Köşk’e ev sahipliği yapıyor. Burasını adına yakışır bir hale getirdik. Her iki girişini de düzenledik. Kızdığım, üzüldüğüm konu yapılan hizmete zarar verilmesi değil, Atatürk’ün hatırasına yapılan saygısızlık.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!