Yalova Belediye Başkanı Salman, ölen oğlundan özür diledi: Cemaate adayına kaybettiğinde çıkışmıştım

Güncelleme Tarihi:

Yalova Belediye Başkanı Salman, ölen oğlundan özür diledi: Cemaate adayına kaybettiğinde çıkışmıştım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2016 12:33

Yalova Belediye Başkanı Salman, ölen oğlundan özür diledi: Cemaate adayına kaybettiğinde çıkışmıştım

Haberin Devamı

YALOVA, (DHA)- YALOVA Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman, 4 yıl önce trafik kazasında kaybettiği oğlu Özgün Salman’a hitaben sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlayarak özür diledi. Oğlu ve eşiyle çekilmiş fotoğrafını paylaşan Salman, üniversitede cemaat adıyına karşı kaybettiğinde çıkıştığını belirterek, "Affet beni oğlum" dedi.
CHP’li Yalova Başkan Vefa Salman, Facebook hesabından dün gece “Affet beni oğlum” başlıklı bir yazı yayımlayarak, oğlu Özgün Salman ile daha önce Cemaat konusunda aralarında geçen konuşmayı aktardı. Oğlunun ölüm yıldönümü dolayısıyla kaleme aldığı yazıya, "‘Sonsuzluğa yürüyüşünün üzerinden kocaman tam 4 yıl geçti. Hesapta uzun bir süre. Ama sen gel bize sor, acımız beynimizde ve yüreğimizde dünmüş gibi sıcaklığını, tazeliğini koruyor" sözleriyle başlayan Salman, şöyle devam etti:
"Bu öyle bir ateş ki hiç sönmüyor, sönmeyecek. Asla küllenmiyor. Azıcık dokunduğumuzda alev alıyor, yangına dönüşüyor. Yüreğimiz hep kanıyor, canımız hep yanıyor, içimiz hep acıyor. Merak etme oğlum, koçum, ÖZGÜNÜM kimse görmüyor. Ağlamamıza hiç dayanamazdın bilirim. Parmaklarınla silerdin gözyaşlarımızı, ağlamayın derdin."
Oğluna bir özür borçlu olduğunu kaydeden Salman, oğluyla aralarında geçen diyalogu şöyle anlattı:
"Seni kaybedişimizin dördüncü yılında bir özür borçluyum oğlum. Hani Hukuk Fakültesini kazanıp birinci sınıfa başlamıştın. Bir hafta sonu Yalova'ya geldiğinde 'Baba birinci sınıf temsilci seçimi var, girmeyi düşünüyorum' demiştin. Hiç düşünmeden 'Gir oğlum aferin sonuna kadar arkandayım' diye destek vermiştim. Seçim bitip Yalova'ya döndüğünde dört kişi arasında ikinci olduğunu söyleyip, 'kaybettim' demiştin. Sana aynen ‘Kaybettin değil, yeterince çalışmadın’ diye çıkışmıştım. Tatlı-sert azarlamamı olgunlukla dinlemiş. 'Baba birinci olup seçilen Fethullahçı cemaatten, bunlar aynı evlerde, aynı yurtlarda kolayca hemen organize oluyorlar, ondan kaybettim' diye yanıt vermiştin. Sana yüksek sesle bir şey demeden, bu nasıl bir iştir, nasıl bir çalışmadır, nasıl bir yapıdır, bir fakültenin henüz birinci sınıfının temsilci seçiminde dahi kendilerinden olsun savaşındalar diye endişelenmiş hatta korkmuştum."
15-16 Temmuz sürecinde bu diyalogun hemen aklına geldiğini ifade eden Salman, “Ve şimdi sana bu konuda söylediklerim için affet beni oğlum. Sensiz hayat öyle zor ki oğlum. O yüzden hep ağzımda; 'Allah'ım düşmanımı evlat acısıyla sınamasın.' Kadere iman etmişiz, Yaradana sığınıyoruz. Çok özledim, çok özledik... Görüşene kadar hoşçakal. Nurlar içinde uyu koçum, oğlum, ÖZGÜNÜM" sözleriyle yazısını tamamladı. 
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Özgün Salman yönetimindeki 77 AZ 639 plakalı otomobil,14 Ağustos 2012 tarihinde belirlenemeyen nedenle sürücüsünün kontrolünden çıkarak SGK Yalova İl Müdürlüğü binası duvarına, sonra da yol kenarındaki ağaca çarparak durabilmiş, kazada Özgün Salman, kaza yerinde ölürken, ağır yaralanan arkadaşı Aydın Çuhadar ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!