Yalova Baro Başkanı'ndan Aladağ yangını açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Yalova Baro Başkanından Aladağ yangını açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 15:45

Yalova Baro Başkanı'ndan Aladağ yangını açıklaması

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Baro Başkanı Hakan Gergeroğlu, Adana’da bir öğrenci yurdunda çıkan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili açıklama yaptı. “Acımız büyük” diyen Gergeroğlu, “Yaşanılan bu acı olay ne yazık ki her yıl yenilenen ve ders almadığımız bir durum” dedi



Yalova Baro Başkanı Hakan Gergeroğlu, yurt yangınıyla ilgili açıklamada bulundu. Denetimsiz yurtlarda çeşitli nedenlerle her yıl onlarca kişiyi yitirdiğimizi söyleyen Gergeroğlu, yaşanılan olayları ‘ders almadığımız bir durum’ olarak nitelendirdi.



Gergeroğlu, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:



“İçimiz yanıyor, acımız büyük. Adana’nın Aladağ ilçesinde özel bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında, 11’i kız öğrenci ve 1 eğitmen olmak üzere 12 kişi hayatını kaybederken, 22 öğrenci de yaralandı. Kaybettiğimiz canlarımızın yakınlarına sabır, yaralılara acil şifa diliyoruz. Yaşanılan bu acı olay ne yazık ki her yıl yenilenen ve ders almadığımız bir durum. Denetimsiz yurtlarda çeşitli nedenlerle her yıl onlarca canımızı kaybediyoruz. Zorunlu kesintisiz temel eğitimin 4+4+4 sistemiyle değiştirilmesi nedeniyle özellikle köylerde ilk 4 yılın ardından, öğrenciler ilçelerdeki okullara gitmek zorunda bırakıldı. İlk dönemlerde uygulanan taşımalı eğitimin de yasaklanması neticesinde aileler çocuklarını yurtlara yerleştirmek zorunda kaldılar. Ancak bazı ilçelerde devlet yurtları yetersiz kalırken bazı ilçelerde ise hiç yurt olmaması beraberinde başkaca sorunları getirdi. Çocuklar vakıf adı altında kurulan her türlü denetimden uzak kurumlara teslim edildi.”



Kaderleriyle baş başa



Binlerce çocuğun denetimsiz yurtlarda kaldığını söyleyen Gergeroğlu, “Binlerce çocuğumuz denetimsiz yurtlarda kaderleriyle baş başa. Öğrenci yurtları açarak, gerekli denetimleri yapmak devletin yükümlülüğüdür. Çocuklarımızın başta yaşam hakkı korunmalı, her türlü sömürü ve istismardan uzak bir şekilde eğitim haklarını kullanmalarının sağlanması için gerekli tedbirler alınmalı, çözüm yolları oluşturulmalıdır. Bu acının son olmasını diliyor, yaşanılan bu elim olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşırız” dedi.



FOTOĞRAFLI







 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!