GeriSeyahat Yalı otel dünyanın gözdesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yalı otel dünyanın gözdesi

Yalı otel dünyanın gözdesi

Bir zamanlar son Osmanlı Padişahı Vahdettin'in son Maliye Nazırı Debreli İsmail Paşa'nın yalısı olan Beylerbeyi'ndeki Bosphorus Pasha Hotel, dünyanın en şık otelleri arasında parmakla gösteriliyor. Dünya jet sosyetesine hitap eden dergilerde tanıtılan oteller arasında yer alan Pasha Hotel, gerek konforu ve mükemmel servisi, gerekse enfes Boğaz manzarasıyla ‘‘birinci sınıf’’ diye niteleniyor.

Pasha Hotel, son olarak dünyanın en tanınmış moda dergisi ‘‘Vogue’’ tarafından Sevgililer Günü'nde gidilebilecek en romantik iki yerden biri olarak gösterildi. Otelin süper lüks suitlerinden görülen manzarayı anlata anlata bitiremeyen dergide, ‘‘Bu otelde istediğiniz ihtişamı yaşayabilirsiniz’’ difadesi yer aldı.

Aynı Vouge gibi ‘‘Conde Nast Traveller’’ Dergisi de şubat sayısında İstanbul'u uzun bir yazıyla tanıttı. Yazıda, İstanbul'un en güzel otelleri tanıtılırken Pasha Hotel'e de geniş yer verildi. Okurlarına Pasha Hotel'i tavsiye eden dergi, tipik bir Boğaz yalısı olan 14 odalı Pasha Hotel'in Osmanlı tarzı dekorasyonuna övgüler yağdırdı. Boğaz manzaralı odalarda jakuzi bulunduğunu kaydeden dergi, otelin restoranı ‘‘Cicconi's’’yi mükemmel bulduğunu belirtti ve ‘‘Fiyatları çok makul’’ diye yazdı.

1890'lı yıllarda inşa edilen ve 1980'lerin başında tamamen yanan Beylerbeyi'ndeki Debreli İsmail Paşa Yalısı, restorasyonun ardından Avrupa ve Türk sosyetesini ağırlıyor.






False