Yalçın Karadeniz'den flaş açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Yalçın Karadenizden flaş açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2016 15:58

Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz Karar gazetesine yaptığı açıklamada, ismi Siyah-Beyazlılarla anılan Gökhan Gönül’ün transferi konusunda Fenerbahçe’yle ters düşülmemesi gerektiğini söyledi. Karadeniz, Boyko içinse “Gitmesi daha faydalı olur” dedi. Karadeniz hatırlanacağı üzere 2012 yılında Yıldırım Demirören'den aldığı başkanlık mazbatasını 1 ay taşımıştı.

Haberin Devamı

İşte Karadeniz'in yaptığı açıklamalar:

Küçükçekmece Beşiktaşlı Taraftarlar Derneği’nin İstanbul Sefaköy’de yer alan Radisson Blu Oteli’nde düzenledikleri şampiyonluk kutlaması yoğun bir katılımla kutlandı. Gerçekleşen organizasyona Beşiktaş’ın Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil, Beşiktaş’ın yardımcı antrenörlerinden Tamer Tuna gibi Siyah-Beyazlı camianın önemli isimleri katıldı.Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Şampiyonlukla ilgili görüşlerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Beşiktaş bu sene iyi ki bu maçı da seyrettik diyebileceğimiz maçlar seyrettirdi. Ligin en iyi takımıydı, şampiyon olmasaydı üzülürdük. Bu takımın şampiyon olması gerekirdi.

Haberin Devamı

Merakla beklenen bir isim var Gökhan Gönül... Bir gelişme var mı bu transferde? Gökhan’ın Beşiktaş formasını giymesini ister misiniz?

Bu tür futbolcular tabi ki istenir ama alınmasa da fazla üzülmem. Fenerbahçe camiasını ben şahsen karşıma almak istemem. Türk futbolu 3 büyüklerle var ve bunlar birbirine destek olmalıdır. Dostluk böyle gelişir ve ben bu yönden sıcak bakmıyorum. Fenerbahçe ile ilişkisini kestiğinde o zaman alabilirsin.

DİĞER BİR KONU İSE GOMEZ’İN KALIP KALMAMASI ÜZERİNE
Gomez bizim takıma uyum sağladı ve ben olsam gitmem çünkü geldiği zaman belliydi durumu. Gol kralıydı ama bir düşüş yaşamıştı bize gelmeden. Beşiktaş’ta kendini buldu ve bir daha başka bir yere gitmek maceradır. Gitmemesi daha uygun kendisi açısından. Kalırsa Beşiktaş için de iyi, ben kalmasını çok isterim.

Gomez’in Alman Bild Gazetesi’ne verdiği ‘Para değil, yıldız istiyorum’ açıklamasına ne diyorsunuz?

O biraz haddini aşmış. Kendisi oyununu oynasın. Ben yıldız istiyorum diyorsa bizden 5,5 milyon euro alacağına 2 alsın biz de transfer yapalım o zaman.

BOYKO GİDECEK Mİ KALACAK MI?
Boyko mevcut kaleciden iyi değilse seyirci onu benimsemez. Benimsemezse oynayamaz, o zaman gitmesi daha faydalı. Ya birinci kaleci oynayabilecek ya da ikinci kaleci olarak her an hazır bir kaleci almak gerekiyor. Mevcut kaleciyle biz şampiyon olduk. Boyko’dan eksik bir tarafı yok ki Tolga’nın.

Haberin Devamı

Euro 2016’da oynayacak Beşiktaşlı futbolcuları şampiyona sonrası elde tutmakta zorlanacağınızı düşünüyor musunuz?

Transfer yapabileceksen bir takım oyuncuları da satmak durumundasın UEFA kriterlerine göre. Yeri ve zamanı geldiği zaman gitmek isteyen oyuncuya da yol vermek lazım. Gökhan Töre bizde bu sene tam randımanlı oynayamadı.

Beşiktaş’ın şampiyonluk maçlarına doğru futbolcular doping testinden geçirilmiş ve sonrasında Dopingle Mücadele Kurulu istifa etmişti. Bu kurulun eski başkanı Prof. Dr. Ömer Ateş tekrar başkan oldu. Nasıl karşıladınız bu durumu?

Doping testinden gocunmamız mı lazım niye gocunuyoruz ki? Tepki göstermek bana göre doğru değil. Şampiyonluk arifesinde sanki bir şey varmış gibi baskın şeklinde yapılması doğru olmadı onlar açısından ama ben kızmadım. Abdestimizden şüphemiz yok niye kızalım?

Haberin Devamı

TRANSFER KONUSUNA GİRERSEK...
Seyirci tabi bu beklenti içerisinde ama kulüpler son zamanlarda mali sıkıntılar içerisinde oldukları için ve şampiyon olan bir takıma sıradan bir oyuncu alamayacağınız için sıra dışı futbolcu bulmak zorundasınız. İyi bir oyuncu da nereden bakarsanız bakın 20-30 milyondan aşağı alamıyorsunuz. 2 tane aldığınız zaman da bütün sezon gelirinin yarısını oraya vermek zorunda kalıyorsun. Yoksa şampiyon olan bir takım niye transfer yapamasın? Ben hocanın dengeli olmasından dolayı nokta transferler yapacağına inanıyorum.

BEŞİKTAŞ TARAFTARINA MESAJINIZ
Beşiktaş taraftarı bizim için 12. Oyuncudur. Beşiktaş seyircisi cefalıdır, vefalıdır ve takımını en kötü günlerde bile desteklemiş bir seyircidir. Seyircisiz bizim gücümüz ve ben onların maçlara gelmesini istiyorum. Seyirci yüzünden de tribünlerimizin kapandığı durumlar da yaşadık. Bunu kim yapacak; yine seyircinin kendisi bunu başaracak. 2 sezon önce 1-2 oyuncu transferi kadar para verdik. Daha önce yönetimle bir takım problemler yaşadılar ama birbirimize ihtiyacımız var.

Haberin Devamı

"GOMEZ İSTERSE KALIR"
Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil, Mario Gomez ve Boyko’ya değinerek şunları söyledi: “Mario Gomez konusunda başkanımız gerekli şeyleri söyledi. İsterse burada kalacak, biz kalmasını istiyoruz o da burada çok mutlu. Boyko ise çok kalacak gibi gözükmüyor. Çok iyi bir kaleci ama talihsiz maçlar çıkarttı. Daha önce kendisini ispatlamış ama bizim kulübümüzde aldığı şansları iyi kullanamadı.

"BÜYÜK İŞ BAŞARDILAR"
Beşiktaş’ın yardımcı antrenörü Tamer Tuna ise şöyle konuştu: Benim adıma böyle bir şampiyonluk kutlamasında yer almak manevi açıdan çok önemli. Buradaki otelin arka tarafındaki sahada top oynamaya başladım. İnanılmaz heyecanlı ve inanılmaz doyurucu bir sezon geçirdik. Benim de şahit olduğum bir şampiyonluğun burada kutlanması beni çok mutlu etti. Umarım daha nice şampiyonluklarda burada böyle kutlarız. Kazandığımız şampiyonlukla ilgili çocuklar çok büyük bir iş başardı, bizde onlara destek ve yardımcı olmaya çalıştık.

BAKMADAN GEÇME!