Yalçın Cambaz, Bursaspor Denetleme Kuruluna bağımsız aday oldu

Güncelleme Tarihi:

Yalçın Cambaz, Bursaspor Denetleme Kuruluna bağımsız aday oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2018 14:18

Yalçın Cambaz, Bursaspor Denetleme Kuruluna bağımsız aday oldu

Haberin Devamı

BURSA,(DHA)- BURSASPOR Kulübü Denetleme Kurulu bağımsız adayı Yalçın Cambaz, “Hareket noktamız  kaliteli bir muhalefetle yönetenleri diri tutmak, amacımız ise yönetenler ile Bursaspor menfaatleri adına istişarede bulunmaktır” dedi.

Bursaspor kongresi 19-20 Mayıs tarihlerinde, çoğunluk sağlanamazsa 26-27 Mayıs tarihlerinde çoğunluğa bakılmaksızın toplanacak. Kongrede yapılacak seçimlerde DenetimKurulu üyeliği için bağmsız aday olduğunu açıklayan Yalçın Cambaz, Bursaspor’da yönetenlerin en büyük şansının içerideki ve dışarıdaki muhalefetin kalitesizliği olduğunu iddia etti. Bu durumun yönetenler için şans gibi görünse de gerçekte Bursaspor’u mali açıdan zor duruma düşürdüğünü savunan Cambaz, şunları kaydetti:

“Kalitesiz bir muhalefet, yöneteni, vermiş olduğu kararların sağlıklı olup olmadığı konusunda düşünmeye sevk etmez, hantal bir yapıyla tembelleştirir. Kaliteli bir muhalefet ise yöneteni doğru kararlar almaya sevk eder. Burada bahsedilen muhalefet; Bursaspor’un muhalefeti değil ,yönetenlerin Bursaspor adına aldıkları kararları sorgulayan ya da doğru olmadığını düşünen insanların davranışlarıdır. Bu anlamda Bursaspor iç muhalafetinde en önemli idari organ Denetim Kurulu‘dur. Ancak, ülkemizdeki tüm spor kulüplerinde olduğu gibi Bursaspor’da da Denetim Kurulu’nu Yönetim Kurulundan ayırmak imkansızdır. Oysa ki; her kulübün tüzüğünde denetim kurulunun, yönetim kuruluna karşı bağımsız olduğu ibaresi yer almaktadır. Ancak ; denetim kurulları bugüne kadar Yönetim Kurulu kararlarını onaylamaktan ya da uygulamaktan öteye gidememiştir. Kulübümüzün en büyük sorunu denetimsizlik ve gelirden kat kat fazlasıyla borçlanması iken, geçmiş dönemler denetleme kurullarının bugüne kadar en ufak bir karara karşı dahi şerh koyamaması kurulun anlamını tamamen yitirmesine sebep olmuştur. Bu zamana kadar denetim kurulları mali idari genel kurulda rapor okumaktan öte karakter ortaya koyamamıştır. Bu bir eleştiri değil durum tespitidir. Göreve gelen her yönetimin ilk icraatı Bağımsız Denetleme Firmasından, kulüp mali durumu ile ilgili rapor aldırmak olurken bunun sebebi önceki yönetimin denetim kurulu tarafından açıklanan hesaplara ve faaliyet raporlarına  güvenilmemesidir. Alınan bu raporunda durum tespitinden öte bir yararı yoktur. Asıl olan kulübün zarara uğramasına neden olan işlemden önce bir duruş sergilemek ve yönetenler ile istişarede bulunabilmektir. Denetleme Kurulları bugüne kadar Başkan adayının çarşaf listesinde sunulmaktaydı. Dolayısıyla yönetenler kendisini denetleyecek olan kurulu kendileri seçmekte ve tüzükte yazan ‘bağımsızlık’ ibaresi sadece tüzükte kalmaktaydı. Başkan adaylarının çarşaf liste ile kurulu belirleyebilmelerinin yanında, yapılan tüzük değişikliği ile Denetleme Kurullarına bağımsız aday da olunabilmesinin ve bağımsızlık ibaresinin anlam kazanmasının yolu zor da olsa açılmış oldu. Almanya Bundesliga kulüplerinde 2000’li yıllar itibariyle kulüp iç denetimine başlanması ve denetim kurulunun yönetenlerden tamamen bağımsız oluşması ekonomik büyümelerinin ya da iflastan kurtulmaların sebebi olarak gösterilmiştir. İleride tüzüğümüzde bir değişiklik daha yapılarak ‘Denetim kurulu adaylarının başkan adayının çarşaf listesinde verilememesi ve tamamen bağımsız adaylardan oluşabileceği’ ibaresini görmeyi umut ediyoruz. Hareket noktamız; körü körüne değil kaliteli bir muhalefet ile yönetenleri diri tutmak, doğru aksiyonlar almaya kendilerini yöneltmektir.Amacımız ise çapraz kontrol, iç ve dış denetim, daha fazla hata yapma şansı bulunmayan kulübümüz için hiçbir taviz vermeden mali disiplin, gider kontrolü, güncel gerçeklere uygun bütçe ve bütçeye bağlılık konusunda yönetenler ile Bursaspor menfaatleri adına istişarede bulunmaktır.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!