Yalçın Bayer: Müdür mü pazarlamacı mı?

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

1999-2000 öğretim yılı sonunda Gültepe İlköğretim Müdürü Süleyman Binboğa, 2000-20001 öğretim yılının kitaplarını bize peşin olarak aldırttı. Şimdi okullar açıldı. Fakat müdür herhalde başka bir yayınevi ile ikinci bir anlaşma yapmış olmalı ki, ders kitaplarının değiştiğini ve yeni öğretim yılında bu kitapların okutulacağını söylüyor. Ben bir veli olarak sayın müdüre şunları söylemek istiyorum: Çocuklarımızı size eğitim öğretim için bırakıyoruz, ama sizler gözünüzü ranta dikmişsiniz. Kitap olayı bittikten sonra her öğrenciye hafta sonu kursu gerekli olduğunu söyleyecek ve velilerden yine en az 50 milyon lira alacaksınız.

Okul müdürü ve yöneticilerinin, eğitim seviyesini nasıl yükselteceklerini tasarlayacakları yerde velileri nasıl yontarız hesabında oldukları aşikár değil mi?

Moda İskelesi güzel olacak

KADIKÖY Belediyesi Basın Danışmanı Engin Aktel, ‘‘Tarihi Moda İskelesi gecekondu usulüne göre değil, projesine uygun olarak restore edilmektedir.’’ dedi. Tadilatın Türkiye Deniz Ticaret Odası tarafından yapıldığını bildiren emektar gazeteci Aktel şu açıklamayı yaptı:

‘‘Tarihi bir eser olması dolayısıyla Anıtlar Kurulu'nun tasdik ettiği proje kapsamında tadilat sürdürülmektedir. İskelenin üst katında kurulan çelik konstrüksiyon, Mimar Vedat Tek'in inşaa ettiği ve 1916 yılında bitirilen iki katlı iskelenin ilk hali gibi restore edilmek amacı ile kurulmuştur. Moda İskelesi, 1930'lu yıllara kadar iki katlı olarak zamanın işletmesi Şirket-i Hayriye'ye hizmet vermiş, daha sonra da üst katı kaldırılarak bu günkü hali ile tek katlı olarak kullanılmıştır.

Şu anda kurulan çelik konstrüksiyonlar, daha sonra kapatılarak iskelenin ilk şeklini alması sağlanacaktır.’’

155 ne iş yapar?

KADIKÖY'de sürat delisi gençlere karşı hani önlem alınacaktı? Yapılan bir şey yok. Erenköy, Hatboyu Fırın Sokak'ta yine toplanıyorlar. Müzik eşliğinde yola çıkıp ellerinde içki şişeleri içtikçe açılıp sağa sola çiş ediyorlar, sonra da herhalde Bağdat Caddesi'ne çıkıp hız denemesi yapıyorlar. Bizler çocuklarıyla ailece çalışan ve belli saatlerde evine dönen insanlarız. Bir olayın çıkmaması için her seferinde 155'i arayıp durumu bildiriyoruz. Ne gelen, ne de giden oluyor.

Önceki gün 21.00'de bir hengame yaşandı. İki defa 155'i aradık, yine bir hiç... İki saat zarfında Emniyet Müdürlüğü ve onların tavsiyesiyle Göztepe Karakolu'ndan bir ekip arabası geldi; nasihat ve ardından gidişleri... Toplanan arabalar hep aynı arabalar. Bu arabalar kimin, kim bu çocukların aileleri? Bizlerin huzurunu kim temin edecek. Haklı herzaman mağdur mu olacak? Başımıza bir olay geldiğin de mi haklı olacağız?

Acaba ölen kızımızın babası neyi ispat için Ankara'ya kadar yürüdü. Yeter artık, birileri namuslu kanun nizama saygılı vatandaşa yardım etsin.

Söz veren yetkililer sözlerinde dursun.

Ders olsun

HÜRRİYET'in Almanya baskısında, iki bakanımızın Danimarka seyahatlerindeki pasaport kontrollerinde yaşadıkları çirkin olaylar konu ediliyor. Bakanlarımız ‘‘Biz VIP yolcularına başka türlü muamele ederdik’’ diyorlar. Ne mutlu bize ki, böyle bir durumu yaşadılar. Ama biz kendi ülkemizde bu tür olayların mislisiyle karşılaşıyoruz. Biz eğer kendi ülkemizde bu tip onur kırıcı muameleye dur diyemezsek, maalesef onlar da bizim sayın bakanlarımıza bu çirkin muameleyi layık görürler. Bu olay bize ders olmalı. Tunç YURDAKOS

HAREM-Kabataş feribot seferlerinin başlamasından mutlu olan sürücüler, sıraya girme konusundaki keşmekeşten yakınıyorlar. Bir okurumuz diyorki: ‘‘Haydarpaşa Gümrük dönemecinde asıl sorun trafik ekibinin bağıra bağıra sürücülere hakaretler yağdırması... Sevgili trafik polislerimiz niçin sinirli ve agresif? Asıl görevleri kahyalık veya değnekçilik midir? Lütfen bir çözüm.’’

Açıklama

BEŞİKTAŞ Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu, ‘‘Haksızlık Abidesi’’ (24.8.2000) yazısı üzerine bir açıklama yaparak, Mecidiye Gaziumur Caddesi'nde yapılan inşaatın bugüne kadar geçirdiği yapı ruhsat ve yargı süreciyle ilgili ayrıntılı bilgi verdi ve ‘‘Bu kararlardan sonra parsel malikinin talebi üzerine tadilat ruhsatı verilmek suretiyle inşaatın devamına müsaade edilmiş ve bina tamamlanmıştır. Yazıda belirtilen parselin cephe aldığı her iki sokak da imar planında mevcut olan sokaklar olup sokak sakinlerinin iddiaları mesnetsizdir.’’

Yazarın Tüm Yazıları