Yalçın Bayer: Milletvekili teyze oğlumu uyarıyorum

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

(Okurumuz E.S.'nin milletvekili olan teyze oğluna mektubudur.)

Ankara'ya gittin teyze oğlu. Bu çorbada yakınlarının da tuzu bulundu. Mezarda emeklilik Meclis'te oylanacak. Parmağını ‘evet’ için kaldıracağını sanıyorum. O nedenle önceden akrabalarının adına uyarmak istiyorum. Sorunları çözmek için gönderdiler seni Meclis'e; ama sen sorun çıkarıyorsun. Yeni güzellikler yaratmak görevinken, var olan güzelliklerimizi ellerimizden almaya kalkıyorsun. Akrabaların özel değil, genel istekte bulunuyorlar. Meclis'teki oylamada mezarda emekliliğe hayır demeni bekliyorlar.

Milletvekili teyze oğlum,

İşçi halanı, öğretmen enişteni, memur amca oğlunu, hizmetli dayı oğlunu düşün.

Amcanın, dayının, teyzenin ve komşularının dünyalarını karartma. Kazancının hakkını ver. Bugünün yarını da olduğunu unutma. Bir günlük beylik beyliktir diye düşünme. Zararlı işler yaparsan, aldığın milletvekili maaşları helal olmaz. Maaşların hayrını görmezsin.

Yük taşıdın pazar yerinde. Mum ışığında ders çalıştın. Güçlükle okudun. Saygın olsun geçmişine. Yoksul aile çocuğusun; yoksullara dokunca verecek kararlar için parmak kaldırma.

Kazanman için dua edenler şimdi ah ediyorlar sana. Memurun, işçinin ahını alma tezye oğlu. Alma ki aheste aheste çıkmasın. Bir tarafına felç inmesin.

Son seçimlerde oy vermedim sana. Ama kazanmaman için de çalışmadım. Bir dahaki seçimde öyle olmayacak. Köy köy, kasaba kasaba dolaşacağım. Seni anlatacağım herkese. Emekliliğe ayrılmadan ölen insanların fotoğraflarını dağıtacağım; 'Teyzemin oğluna oy vermeyin' diyeceğim.''

Düğünümüzü

zehir etti

‘SICAK ortamda dayak yemek’ (13.7.1999) başlıklı yazımızda, Kızılay'daki Melbo Food Center'da A.Ç.'nin nişanlısıyla yaşadıklarını anlatan mektubunu, aynı gece kızını evlendiren Jumbo Ankara Mağaza Müdürü Ercan Özaltın yanıtlıyor:

‘‘Pazar günü kızımın nikáh töreninden sonra Ankara'nın en nezih, en saygın yerlerinden biri olan Melbo Food Center'a misafirlerimle birlikte düğün yemeğine gittik. Saat 21.00 den itibaren dans pistinde eğlenmeye başladık. Bizler eğlenirken, dans pistinde 30-35 yaşlarında ve ayakta duramayacak kadar alkol aldığı her halinden belli olan bu kişi, hareket ve davranışlarının tutarsızlığı nedeniyle ailelerimizin şikáyetlerine istinaden kendisine ‘Beyefendi lütfen yerinize oturursanız memnun olurum ya da lütfen hareket ve davranışlarınızı kontrol etmenizi rica ediyorum' dedim. Verdiği cevap; ‘Ben kala kala sizin karılarınıza mı kaldım, benim karım sizlerinkinden daha güzel. Ben buraya eğlenmeye geldim, burada istediğim her şeyi yapacağım' oldu. Alkollü olduğu için söylediklerini anlamakta güçlük çekiyordum.

Bizim en mutlu günümüzü zehir etmeye çalışan bu kişiyi kolundan tutup pistten aşağı indirdim. ‘Lütfen eşinizin yanına gidip oturun' dedim.

Sonradan bize nişanlısı olduğunu söylediği hanımefendi geldi. Kendisine durumu izah ettim ve eve gitmelerinin uygun olacağını belirttim. Beyefendi nişanlısı ile birlikte restoranı terk edip gittiler.

Ben şunu bir kez daha açıklamakta yarar görüyorum. Beyefendinin açıklamaları tamamen hayal mahsulüdür. Hayal alemde düşündüklerini yazmış köşenize...

Okumuş ama adam olamamış bu beyefendinin bizim en mutlu günümüzü zehir etmesini hiçbir zaman affetmeyeceğim.’’

Mafyaya güvenme

ADANA Karayolları Araç Muayene İstasyonu Amiri Ali Duman yaptığı açıklamada; ‘‘Bir yıl önce geldiğim Adana'da bir mafyanın oluştuğunu gördüm. Vatandaştan 5-10 milyon lira alıp, bastırdıkları sahte mühürlerle muayene yaptırıyorlardı. Emniyet Müdürlüğü'nün gayreti ile bunları iki kez yakalattık, hapse girdiler, çıktılar. Vatandaşa önerim; kuyruğa girsinler, bu sahtekárlığa alet olmasınlar, devletin harç kaybına uğramasına neden olmasınlar. Polisin bu kişileri izlediğini biliniz.

SAMSUN'dan İzzet Köksal yazıyor: Hıfzıssıhha Enstitüsü binası, alışılagelmişin dışında pırıl pırıl; doktorundan laborantına, memurundan müstahdemine kadar kibar, saygılı, çalışkan... Siz uzaydan mı geldiniz? Bu kadar seçme insanı bir araya getirenlere binlerce teşekkür ediyorum.



Yazarın Tüm Yazıları