Yalçın Bayer: Mercedes uçar gider

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Organize Suçlar ve Kaçakçılık Daire Başkanı Emin Aslan'a... Apo davası sürerken, insanın aklına nedense şu Mercedes kaçakçılığı da geliyor. Sayın Aslan, bu soruşturmaya niye sarılmıyorsunuz?

Biliyorsunuz, son sekiz yıl içinde sahte faturalarla 30 bin Mercedes getirildi. Bunların birçoğu Almanya'dan çalınan otolar. Türkiye'ye sokulurken de hayali firmalar üzerine, hayali faturalar tanzim ediliyor.

En büyük kaçakçılığı yapanlardan Sabahattin Özkan ile ortağı Çelikcan Akturan, Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde toplam 110 yıl hapis cezasına mahkûm oldular.

Türkiye'ye Almanya'dan sadece AUTO KAISER firması aracılığıyla 2 bin 800 araba soktular. Her ikisi de Almanya'da oturuyor; bu işleri organize ediyor... Haklarındaki ceza henüz kesinleşmedi; dosya, mahkeme ile Yargıtay arasında gidip geliyor.

Nedense, Hazine avukatı, aslında sanık avukatları tarafından yapılması gereken usuli itirazları kendisi üstlenerek davanın sürüncemede kalmasına neden oluyor. Yoksa davanın zamanaşımına mı uğraması bekleniyor?

Bu arada, Çelikcan Akturan'ın karısı Neriman Akturan da Türkiye'ye araba sokmayı sürdürüyor. Aynı şekilde Sabahattin Özkan'ın eşi Filiz Özkan da...

Kaçak Sabahattin Özkan'ın Kilisli hemşerisi ve eski arkadaşı Lütfü Ekinci, Ankara Gümrükleri Başmüdürü...

Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı iken Kutlu Savaş'a yazılan ihbarların üzerine ciddiyetle gidilmediği anlaşılıyor.

Emin Aslan'ın önünde, Mercedes Benz ve BMW'nin gönderdiği 640 adet sahte faturaların orijinalleri ile ilgili bir dosya bulunuyor. Bunlar hakkında ne işlem yapıldı?

Ne yazık ki, ithalat sırasında ibraz edilmiş olan faturaların yüzde 95'i sahte ve düşük değerde olduğu bilinmesine karşın üzerinde durulmuyor.

Bu ihbarların gerçek olup olmadığı Offenbach Kriminal Polis yetkilisi Herr. Endres'e neden sorulmuyor? (Faksı: 0049 69 80 22 87).

Halbuki Herr. Endres, Auto Kaiser tarafından gümrüklere ibraz edilmiş olan 2 bin 800 otonun faturalarının sahte olduğunu, orijinallerini göndererek kaçakçılığı kanıtlamaya hazır olduğunu söylüyor.

Yeter ki sorulsun...

(Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan ikişer ihbar yine tıs...)

DAYI OĞLU-HALA OĞLU

Kutlu Savaş'ın yerine Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı olan Osman Nuri Oduncu, bu soruşturmayı yardımcısı Mehmet Akın'a havale etti de ne oldu?

Mehmet Akın kim? Gümrükler Müsteşarı Ramazan Uludağ'ın halasının oğlu...

Yani, dayı oğlu-hala oğlu arasında sıkışmış kalmış bir gümrük soruşturması...

Bu arada bu işlerin peşine olan 'muhbir' vatandaş da, devlete 'muhbir' olduğunu kanıtlamak için çırpınıp duruyor. Yaptığı ihbarlarin dosyası neredeyse kitap olacak.

Gümrüklerden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler...

Bu yazı üzerine sakın, eski bakanların verdiği yanıtların benzerini göndermeyin lütfen... Eğer samimi iseniz, bakanlığın bildiği 'muhbir' vatandaş, size her şeyi kanıtlarıyla birlikte sunmaya hazır; bazı ünlü işadamları ile bürokrasideki isimlerle birlikte...

Bu Mercedes'lerden bazılarının, bölücü propapagandası yaptığı için kapatılması istenen bir partinin 'kurmaylarının' altında olduğunu... Mercedes'lerin Almanya'da olmayan firmalardan yıllardır ithal edilmiş gibi gösterildiğini ve bunların gemilerle Antalya ve Derince'den Türkiye'ye sokulduklarını ve sokulmaya devam edildiğini biliyor musunuz?

Sahi bu kaçak Mercedes'lere kimler biniyor?

Hakan Şükür'e öneri

ZOR bir dönem geçiriyoruz; kimi insanlar aç... Değineceğim konu şu: Dr. Babuna, zengin işadamlarına kan bankası kurulması için yardıma çağırıyor. Sağlık durumunun kritik olmasına rağmen didinip duruyor. Maalesef bizim büyüklerde tık yok! Yani sözüm sadece Hakan Şükür'e değil, tüm zenginlere... Bu devirde 150 milyar lirayı bulan bir düğün masrafı niye? Şükür'ü gerçekten ilk kez kınıyorum. Aslında ne güzel konuşmuştu, Finlandiya maçından sonra. Şehit annelerine armağan etmişti o maçı...

Bu insanların sadece sözle verilen armağanlara değil, icraata ihtiyaçları var, yani paraya... Acaba, bir nikáh yapsaydı, bu parayı da bir yere ya da birkaç yere bağışlasaydı ne olurdu?

Hadi diyelim ki bu onun parası, istediğini yapar; o zaman bari düğününe katılacaklardan 10 milyon toplasa ve bu parayı bağışlasa. Yani ne bileyim, artık insanların ciddi boyutlarda bir şeyler yapmaları gerekiyor.

O. Oya BEKBAY-İSTANBUL



Yazarın Tüm Yazıları